Konjević: Svi građani Crne Gore, svih vjera i nacija, moraju zajedno širiti duh slobode i antifašizma

"Crna Gora je svojom vjekovnom borbom stvarala slobodu i za sebe i za druge"

6121 pregleda 13 komentar(a)
Konjević, Foto: SDP
Konjević, Foto: SDP
Ažurirano: 12.07.2021. 13:59h

13. jul je simbol crnogorskog slobodarstva i nepokolebljive i vječne borbe za slobodu i nezavisnost, saopštio je danas iz Raško Konjević, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP).

"On je najveći datum moderne crnogorske istorije jer je uspio da spoji Crnu Goru u njenim ključnim dostignućima. 13. jula 1878. u Berlinu kada smo dobili i formalnu međunarodnu verifikaciju naše nezavisnosti i 13. Jul 1941.godine kada je najmanji od južnoslovenskih naroda ustao da brani slobodu, poručujući tim činom porobljenoj Evropi kojim putem treba da krene", istakao je Konjević

On je dodao da sloboda za Crnu Goru nikada nije imala cijenu.

"Crna Gora je svojom vjekovnom borbom stvarala slobodu i za sebe i za druge. Crnogorsko slobodarstvo najbolje je sažeo Tenison u poruci "o najmanji od naroda.. ti velika Crna Goro". Mali u brojevima, a veliki u vrijednostima i dostignućima – uvijek je bila Crna Gora. Zato nas i državotvorna i antifašistička vertikala koju simbolizuje 13. jul obavezuju da to moraju biti stubovi savremene Crne Gore od kojih nikada ne smijemo odustati. Bez obzira koliko bilo teško i izazovno na tom putu i koliko bilo onih koji bi htjeli da uruše tekovine naša oba veličanstvena 13. jula", kazao je Konjević.

On je poručio da će Crna Gora biti snažna i vječna u mjeri u kojoj bude spremna da brani antifašizam kao jednu od njenih najvećih vrijednosti.

"Zato, svi građani Crne Gore, svih vjera i nacija, moraju zajedno širiti duh slobode i antifašizma. Neka je srećan 13 jul Dan državnosti i ustanka crnogorskog naroda", zaključio je Konjević

Bonus video: