LP: Crna Gora opstala i ostala svoja na svim istorijskim vjetrometinama koje i danas danas udaraju na njenu slobodu

"Ovaj dan posebno je značajan jer sublimira dva velika istorijska dostignuća naroda Crne Gore, borbu za državnu suverenost koju je potvrdila 1878. godine i borbu protiv zla fašizma koju je slavno vojevala 1941. godine"

2476 pregleda 9 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitamo 13. jul Dan državnosti i antifašističkog ustanka, saopšteno je danas iz Liberalne partije (LP).

"Ovaj dan posebno je značajan jer sublimira dva velika istorijska dostignuća naroda Crne Gore, borbu za državnu suverenost koju je potvrdila 1878. godine i borbu protiv zla fašizma koju je slavno vojevala 1941. godine", ističe se u saopštenju LP koje potpisuje Andrija Popović, predsjednik.

U saopštenju se dodaje da "država koja u svoje temelje ima utkane takve sjajne vrijednosti i koja je naučila da za slobodu daje sve, a slobodu nizašta, opstala je i ostala svoja, na svim istorijskim vjetrometinama koje i danas danas udaraju na Crnu Goru i njenu slobodu".

"Danas je Crna Gora moderna, savremena, evropska država, članica NATO saveza koja je povratila svoje mjesto među velike narode Evrope i to je garancija, ne samo opstanka i stabilnosti Crne Gore, već i perspektive stalnog napretka i poboljšanja kvaliteta života njenih građana i života po mjeri evropskih vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: