Joković: Antifašizam i slobodarstvo vječne vrijednosti CG, 13. jul budi osjećaj ponosa i časti kod svakog Crnogorca

"SNP sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda", kazao je on

6324 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Antifašizam i slobodarstvo su vječne vrijednosti Crne Gore, objedinjene u simbolici 13. jula, koji budi osjećanja ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore, saopštio je predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković.

On je građanima uputio čestitku povodom 13. jula, Dana ustanka naroda Crne Gore i Dana državnosti uz poruku da SNP sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda.

"U svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku. Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, pokazujući tako da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjeka. Tog dana je porobljena Evropa dobila svetionik i nadu da fašistička mašinerija nije pregazila cijeli kontinent", podsjetio je Joković.

Dodao je i da je istog datuma 1878. godine Crna Gora na Berlinskom kongresu dobila međunarodno-pravno priznanje.

"Neka potomci ovih rodoljuba i patriota nikada ne zaborave njihovu veliku žrtvu koju su podnijeli da bismo mi živjeli u miru i slobodi", navodi se u njegovoj čestitki.

Bonus video: