Abazović u Kazahstanu: Otvorili smo potpuno novo tržište za Crnu Goru

"U prethodnom periodu odnosi dvije zemlje su se umnogome intenzivirali, o čemu najbolje govori otvaranje Konzulata Kazahstana u Podgorici, otvaranje direktne avio linije Podgorica - Nur-Sultan, kao i omogućavanje državljanima Kazahstana da bez viza dolaze i borave u našoj zemlji", kazao je Abazović

16928 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Abazović i Mamin, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Mamin, Foto: Vlada Crne Gore

Otvorili smo potpuno novo tržište za Crnu Goru. Intenziviranje saradnje sa Kazahstanom za Crnu Goru je od velike važnosti, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon susreta sa premijerom Kazahstana Askarom Maminom u Nur-Sultanu.

Iz Vlade je saopšteno da Abazović boravi u bilateralnoj posjeti Kazahstanu, gdje će na poziv potpredsjednika Vlade Romana Skljara obaviti nekoliko bilateralnih sastanaka sa najvišim kazahstanskim zvaničnicima. U saopštenju se navodi da se Abazović zahvalio na pozivu i konstatovao da su odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski, sa ogromnim potencijalom za unapređenje saradnje, posebno u ekonomskom dijelu.

Abazović je istakao da se u tome ističu energetika, turizam, ali i obrazovanja i nauka.

"U prethodnom periodu odnosi dvije zemlje su se umnogome intenzivirali, o čemu najbolje govori otvaranje Konzulata Kazahstana u Podgorici, otvaranje direktne avio linije Podgorica - Nur-Sultan, kao i omogućavanje državljanima Kazahstana da bez viza dolaze i borave u našoj zemlji", kazao je Abazović.

U tom kontekstu, "Abazović je naznačio da će skorije potpisivanje Sporazuma u oblasti ekonomske saradnje biti kruna intenziviranja saradnje, od izuzetnog značaja za obje zemlje". Mamin je istakao da mu predstavlja posebnu čast što ima priliku da ugosti Abazovića na Dan državnosti, koristeći priliku da njemu i građanima Crne Gore čestita državni praznik.

"Puno građana Kazahstana je zainteresovano za Crnu Goru kao ljetnju i zimsku turističku destinaciju i za sada veoma zadovoljni onim što su doživjeli u Crnoj Gori", kazao je Mamin.

Iz Vlade je saopšteno da su se sagovornici "složili da je potrebno nastaviti sa intenzivnim dijalogom na najvišem političkom nivou, ojačati trgovinsko-ekonomsku saradnju, kao i saradnju u oblasti turizma".

Bonus video: