Stanić: Kulturni život u Mojkovcu sveden na najniži nivo u istoriji

Pored nedostatka radnih mjesta, smatra on, i ovaj problem je jedan od ključnih koji tjera građane Mokovca da napuste svoja ognjišta i budućnost vežu za druge gradove
79 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 18.11.2017. 14:46h

Kulturno nasljeđe Mojkovca je zanemareno od strane aktuelne vlasti koja ujedno nije uradila ništa da takav odnos promijeni - uz nefunkcionalnost Centra za kulturu, gradske biblioteke, bioskopa i pozorišta, kulturni život grada sveden je na najniži nivo u istoriji, kazao je Ivan Stanić, kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Mojkovac.

Takođe, ističe Stanić, markacija kulturnih ruta je loša i neadekvatna, a sve to uslovljava izuzetno nezadovoljstvo mladih ljudi prema kulturnim i društvenim događajima. Pored nedostatka radnih mjesta, smatra on, i ovaj problem je jedan od ključnih koji tjera građane Mokovca da napuste svoja ognjišta i budućnost vežu za druge gradove.

"Demokrate i u ovom segmentu imaju jasan plan i nude konkretna rješenja. U skladu sa svojim administrativnim kapacitetima i finansijskim mogućnostima, Opština će stvarati pretpostavke da se izgradi Zavičajni muzej kao značajna kulturna institucija i doprinijeti reafirmaciji kulturnog nasljeđa srednjovjekovnog Brskova. Nova lokalna vast na čelu sa Demokratama adaptiraće postojeći prostor za gradsku biblioteku sa čitaonom, te bolje organizovati bioskopski i pozorišni program. Takođe, potrebno je prilagoditi kulturni sadržaj djeci, omladini i odraslima. Opština mora hitno obezbjediti i označiti sve puteve koji vode do glavnih istorijskih spomenika, a postavljanjem mapa i putokaza, uređivanjem prostora oko spomenika, postavljanjem klupa i stolova, kao i ostalog inventara učinićemo te prostore ljepšim i pristupačnim turistima i posjetiocima", kazao je Stanić.

Demokratska Crna Gora će, u slučaju pobjede na lokalnim izborima 26. novembra, dodaje on, učiniti sve da uspostavi sistem koji će baštiniti i čuvati kulturne vrijednosti Mojkovca.

"Aktuelna DPS vlast nije ni ujednom segmentu, pa ni u oblasti kulture uspjela da postigne pomak i pozitivne rezultate. Naprotiv, i u ovoj oblasti vidljivi su katastrofalni učinci. Ne postoji više ni jedna dilema da će građani Mojkovca poslati u političku prošlost one koji su unazadili našu opštinu. One koji su punili samo svoje džepove i rukovodili se samo svojim interesima", zaključuje Stanić.

Bonus video: