Dragišić: U Crmnici očigledno favorizovanje jednog sela u odnosu na druga

Dragišić je kazao da je u prošloj godini 72,97 hiljada eura novca poreskih obveznika grada Bara, odnosno 70 odsto od ukupno opredijeljenog iznosa za kompletnu MZ Crmnica, potrošeno na selo Bukovik, bez objašnjenja zašto je to baš tako

6209 pregleda 7 komentar(a)
Dragišić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragišić, Foto: Demokratska Crna Gora

Na području mjesne zajednice (MZ) Crmnica je u prošloj godini po pitanju komunalnog i investicionog ulaganja bilo očigledno favorizovanje jednog sela u odnosu na sva druga, saopštio je član Opštinskog odbora i predstavnik Demokrata u toj MZ, Nikola Dragišić.

Dragišić je kazao da je u prošloj godini 72,97 hiljada eura novca poreskih obveznika grada Bara, odnosno 70 odsto od ukupno opredijeljenog iznosa za kompletnu MZ Crmnica, potrošeno na selo Bukovik, bez objašnjenja zašto je to baš tako.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

On je precizirao da je u sela Krnjice, Orahovo i Virpazar uloženo preostalih 35,25 hiljada eura od ukupnog iznosa od 108,21 hiljadu eura. “Šta je ponukalo opštinske vlasti da ovako izrazito favorizuju jedno selo zvanično je nepoznanica, mada postoje sumnje da se radi o nekim 'višim interesima', koji u ovom slučaju duplo više vrijede nego što vrijedi ostatak kompletne MZ", naveo je Dragišić u saopštenju. On je rekao da je na taj način jedan dio ovog sela dobio komotni put sa dvije trake, pješačku stazu i rasvjetu "koja se sada može vidjeti čak i iz svemira”. “Naravno, nikada nećemo biti protiv bilo kakve investicije i smatramo da je to neophodno kako bi naša MZ postala turistički prepoznatljiva, ali isto tako smatramo da mora postojati ravnopravan osnov, po kojem će svi dijelovi biti jednako zastupljeni, a ne pobjeđivati "viši interesi" na osnovu kojih će se paušalno određivati prioriteti”, zaključio je Dragišić.

Bonus video: