URA: Vrijeme je da prestanemo da se svakodnevno etiketiramo raznim predznacima

"Crnu Goru moramo graditi na temeljima građanskih vrijednosti i evropskoj perpektivi. Ovaj datum dvostruko je važan, jer nas, prvenstveno, podsjeća da je Crna Gora uspjela da se izbori za svoju prepoznatljivost i među velikim silama, ali i da je, na isti dan 1941. godine, pokrenula slobodarsku misao u tada porobljenoj Evropi"

6779 pregleda 11 komentar(a)
Delegacija Građanskog pokreta URA, Foto: Građanski pokret URA
Delegacija Građanskog pokreta URA, Foto: Građanski pokret URA

Delegacija Građanskog pokreta URA položila je danas vijenac na Spomenik Partizanu-borcu na Gorici u Podgorici, u čast Dana državnosti koji se obilježava danas, 13. jula.

Delegaciju URE su činili predsjednik podgoričkog odbora URE Luka Rakčević, generalni sekretar Mileta Radovanić, šef Medijskog tima Bojan Jevrić, kao i predstavnici Foruma mladih URE. "Crnu Goru moramo graditi na temeljima građanskih vrijednosti i evropskoj perpektivi. Ovaj datum dvostruko je važan, jer nas, prvenstveno, podsjeća da je Crna Gora uspjela da se izbori za svoju prepoznatljivost i među velikim silama, ali i da je, na isti dan 1941. godine, pokrenula slobodarsku misao u tada porobljenoj Evropi", naveli su iz URE tom prilikom.

Građanski pokret URA
foto: Građanski pokret URA

Iz URE su istakli da ideali slobodarstva, simbolično, i danas žive, kao i da je vrijeme da se oslobodimo i stega koje se, nametnute pogrešnom politikom u posljednjih nekoliko decenija, sada manifestuju kroz državne institucije.

"Vrijeme je da prestanemo da se svakodnevno etiketiramo raznim predznacima zaboravljajući na najvažniju činjenicu - svi smo građani Crne Gore i zajednički činimo ovu državu", napominju iz URE.

Iz te partije još su kazali da je hodanje putem slobodarstva, evropeizacije i demokratizacije savremene Crne Gore sve odlučnije.

"Sloboda i otpor tiraniji atributi su na kojima je izgrađena Crna Gora i koji garantuju njenu vječnost. Priznanje Crna Gora nije dobila, već ga je izvojevala i 1878. i 1941. ali i 2006. godine. Zato je sada na nama odgovarnost da kolektivnu slobodu koju smo ostvarili 30. avgusta prošle godine pretočimo u slobodu za svakog građanina", kazali su iz URE. Iz URE su još istakli da je Crnoj Gori sada najpotrebnija jasna vizija razvoja - u svim sferama društva.

2Riječ je o viziji države koja iz prošlosti prikuplja lekcije, ali koja je usmjerena na budućnost. Crna Gora mora voditi računa o svim građanima, i u njoj zakon mora biti jednak za sve. Tek tada istinski ćemo spoznati vrijednost naše borbe i zavjeta predaka", zaključuju iz URE.

Bonus video: