Abazović: Crna Gora miroljubiva zemlja koja želi imati korektne i prijateljske odnose sa svim zemljama

"Jermakbajev je potpredsjednika Abazovića upoznao sa stanjem u vojsci Kazahstana, navodeći da Kazahstan baštini prijateljske odnose sa svim zemljama na Istoku i Zapadu"

6782 pregleda 12 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

U sklopu službene posjete Republici Kazahstan, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović imao je bilateralni susret sa ministrom odbrane Nurlanom Jermakbajevim.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, on je ministra Jermakbajeva upoznao sa članstvom Crne Gore u NATO i bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori, u kontekstu globalnih izazova sa terorizmom i ekstremizmom, kao i učešćem crnogorskih vojnika u međunarodnim misijama.

Dodaju kako je Abazović istakao da je Crna Gora miroljubiva zemlja i da želi imati korektne i prijateljske odnose sa svim zemljama.

"Potpredsjednik Abazović je naglasio da je Crna Gora pozitivan primjer kako da se jedna teritorijalno mala zemlja može predstaviti svijetu i da u tom smjeru želimo nastaviti dalje", navodi se u saopštenju.

Dalje navode kako je Ministar odbrane Republike Kazahstan Jermakbajev iskoristio priliku da čestita Dan državnosti Crne Gore, poželivši mir i prosperitet državi i njenim građanima.

"Ministar Jermakbajev naveo je da je Crna Gora ove godine veoma popularna kod turista iz Kazahstana. Jermakbajev je potpredsjednika Abazovića upoznao sa stanjem u vojsci Kazahstana, navodeći da Kazahstan baštini prijateljske odnose sa svim zemljama na Istoku i Zapadu", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Abazović i Jermakbajev razgovarili su i o međunarodnim izazovima sajber kriminala, bezbjednim međunarodnim prijetnjama od terorizma i ekstremizma, mogućnostima saradnje, stanju i perspektivi naoružanja dvije zemlje.

"Sagledavši mogućnosti inteziviranja veza između dva ministarstva i dvije vojske, naročito na polju sajber beznjednosti", zaključuju.

Bonus video: