Abazović: Crna Gora sigurna destinacija za kazahstanske turiste

Kožajev je naveo da ministrastvo unutrašnjih poslova Kazahstana aktivno sarađuje sa mnogim globalnim organizacijama i da su otvoreni za saradnju sa Crnom Gorom

5003 pregleda 12 komentar(a)
Abazović i Kožajev, Foto: Vlada CG
Abazović i Kožajev, Foto: Vlada CG

Crna Gora je sigurna destinacija i garantuje bezbjednost turistima, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Kazahstana Maratom Kožajevim.

Abazović, kako je saopšteno iz Vlade, boravi u službenoj posjeti Kazahstanu.

On je Kažajeva upoznao sa prioritetima u radu Vlade, reformama koje su nastupile izglasavanjem novog Zakona o unutrašnjim poslovima, radu nadležnih organa na suzbijanju nasilnog ekstremizma, internacionalnog šverca narkotika i cigareta, istakavši rezultate koji su u tom smislu postignuti u prethodnom periodu.

“Osvrćući se na značajan porast interesovanja kazahstanskih turista za Crnu Goru i veliki broj njihovih državljana koji na dnevnom nivou borave u Crnoj Gori, Abazović je kazao da je Crna Gora sigurna destinacija i da država njima garantuje sigurnost”, kaže se u saopštenju.

Kožajev je čestitao Dan državnosti, istakavši da dvije zemlje istovremeno obilježavaju 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

On je Abazovića upoznao sa sistemom unutrašnjih poslova i sistemom bezbjednosti u Kazahstanu, reformom i optimalizacijom policije, unapređenjem tehnologije u radu kroz digitalizaciju sistema.

On je naveo da ministrastvo unutrašnjih poslova Kazahstana aktivno sarađuje sa mnogim globalnim organizacijama i da su otvoreni za saradnju sa Crnom Gorom.

Kožajev je zahvalio Abazoviću na posjeti, poželivši uspjeh, napredak i mir Crnoj Gori.

Abazović i Kažajev razgovarali su o saradnji policije i Tužilaštva u Kazahstanu, kao i važnosti saradnje sa međunarodnim organizacijama u suzbijanju organizovanog kriminala.

Bonus video: