"POSEBNU PAŽNJU OBRATITI NA KULTURU PRIJESTONICE"

Perišić: URA je za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i ekipu iz Granda

Pored ovoga, Perišić naglašava da je plan URA da svaki objekat od nesumnjivog istorijskog i kulturnog značaja bude zaštićen, obnovljen, uređen i uvršten u turističku ponudu grada
412 pregleda 10 komentar(a)
Miloš Perišić, Foto: URA
Miloš Perišić, Foto: URA
Ažurirano: 18.11.2017. 10:56h

Kulturna evolucija na Cetinju je stala. Svojim dekadentnim djelovanjem ova vlast je potisla u drugi plan najveće i najljepše vrijednosti ovog grada. Umjesto svjetski poznatih umjetnika i stvaralaca, na Cetinju priliku dobijaju turbo-folk zvijezde, koje pak predstavljaju ogledalo njihovog kulturnog dostignuća, smatra Miloš Perišić kandidat za odbornika URA na Cetinju.

Perišić je izjavio da je Cetinjska URA u svom programu posebnu pažnju obratila na kulturu.

"Upravo na mjestima gdje smatramo da su najveći nedostaci u ovoj oblasti, URA je pripremila plan revitalizovanja istih. Gotovo svi uočavamo da je na Cetinju potrebno osnivanje Omladinskog kulturno-rekreativnog centra, čemu URA posvećuje najveću pažnju kada je u pitanju kultura. Omladinski kulturno-rekreativni centar omogućio bi mladima da prate filmske projekcije i pozorišne predstave, kao i da imaju na raspolaganju adekvatne zabavne sadržaje. Time ćemo i cetinjskim umjetnicima i stvaraocima obezbijediti prostor za rad i izlaganje", kazao je Perišić.

Pored ovoga, Perišić naglašava da je plan URA da svaki objekat od nesumnjivog istorijskog i kulturnog značaja bude zaštićen, obnovljen, uređen i uvršten u turističku ponudu grada. 

"Takođe, promovisaćemo kulturnu baštinu i institucije kulture, a ukupan kulturni potencijal, u razumnoj mjeri stavićemo u funkciju turističke ponude i razvoja grada. Bez rezervi, podržaćemo postojeće kulturne manifestacije, promovisaćemo nove i pomoći njihov razvoj. URA je za Dada i Lubardu, za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda. URA je za to da u najvećim mogućim kapacitetima iskoristimo naše kulturno blago i tradiciju, a ne za njihovo zapostavljanje i uništavanje", zaključio je Perišić.

Preporučujemo za Vas