Krivokapić: Zadatak Vlade da društvo učini građanskim i demokratskim

"Ova Vlada se ne vodi politikantskim, već fundamentalnim, državnim interesima. Njenu trećinu čine žene, naše izuzetne koleginice, a dva ministra zajedno imaju godina koliko premijer. Imajući u vidu i ove parametre, aktuelna Vlada napravila je revolucionaran iskorak u odnosu na prethodne", poručio je predsjednik Vlade

5873 pregleda 14 komentar(a)
Krivokapić i Pačeko, Foto: Vlada CG
Krivokapić i Pačeko, Foto: Vlada CG

Zadatak ove Vlade je da crnogorsko društvo učinimo istinski građanskim i demokratskim, da kreiramo ambijent u kojem će građanin moći sasvim slobodno da glasa za najbolje predstavnike, po svom nahođenju, koji će se istinski boriti za dobro naroda, rekao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

On se danas u Vili Gorica sastao sa predsjednikom Interparlamentarne unije (IPU), Nj. E. Duarteom Pačekom.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da po prvi put ugosti predsjednika Unije koja je globalna organizacija nacionalnih parlamenata svijeta, a koja ima za cilj da štiti i gradi globalnu demokratiju kroz politički dijalog i konkretnu akciju.

On je pozdravio i podržao viziju i aktuelnu misiju Interparlamentarne unije koja je konvergentna aktuelnim procesima u crnogorskom društvu gdje, kako je istakao, polako svaki građanin i svaki glas postaju bitni, a demokratija i Parlament počinju u punoj mjeri da služe osiguranju mira, dijaloga, ljudskih prava, ravnopravnosti, osnaživanju mladih i razvoju društva.

Krivokapić i Paček
foto: Vlada CG

Krivokapić je Pačeku kazao da se zahvalio za sve što je Portugal učinio tokom predsjedavanja EU, naročito tokom Međuvladine konferencije koja je rezultirala snažnom podrškom državama Zapadnog Balkana i upoznao ga sa vladinom inicijativom za dosljedno poštovanje principa rodne ravnopravnosti i podmlađivanje stručnog kadra, koja je kompatibilna globalnoj viziji Interparlamentarne unije.

"Ova Vlada se ne vodi politikantskim, već fundamentalnim, državnim interesima. Njenu trećinu čine žene, naše izuzetne koleginice, a dva ministra zajedno imaju godina koliko premijer. Imajući u vidu i ove parametre, aktuelna Vlada napravila je revolucionaran iskorak u odnosu na prethodne", poručio je predsjednik Vlade.

Pačeko je istakao da nacionalne demokratije mogu i treba da uče jedna od druge, te da je važno za svaku demokratiju da postoji razumijevanje među strankama.

"Suština demokratije je staviti državni i opšti interes ispred ličnog i partijskog interesa. Dijalog je ključ za sve probleme i rješenja se nalaze unutar sistema. Pohvalio bih inkluzivnost koju zatičem i u crnogorskom Parlamentu i u Vladi i kada su u pitanju gospođe poslanice, ministarke i mladi poslanici", kazao je on.

Bonus video: