Radulović: Želimo svijet u kojem smo na usluzi građanima

Radulović je dodao da su reforme neophodne u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), i da one predstavljaju posao koji Crna Gora mora raditi posvećeno i kontinuirano

5450 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora baštini vrijednosti demokratije i političkog dijaloga dijeleći ih sa Interparlamentarnom unijom (IPU) koja je okrenuta tim ciljevima na globalnom nivou, poručio je šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović na sastanku sa predsjednikom IPU Duartom Pačekom.

"Nema demokratije bez parlamenta, a osnovni preduslov je dijalog. Želimo svijet u kojem se računa svaki glas, u kojem smo na usluzi građanima“, poručio je Radulović.

Radulović je dodao da su reforme neophodne u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), i da one predstavljaju posao koji Crna Gora mora raditi posvećeno i kontinuirano.

Radulović Paček
foto: Ministarstvo vanjskih poslova

"Nakon predsjedavanja Portugala Savjetom EU vjerujemo da će Slovenija kao naredna predsjedavajuća u potpunosti razumjeti naše težnje i podržati EU perspektivu“, rekao je Radulović.

Pačeko je naveo da su mir, demokratija, ljudska prava, rodna ravnopravnost, osnaživanje mladih i održivi razvoj glavni ciljevi IPU, istakavši važnost parlamentarne diplomatije za izvršnu granu vlasti.

Kao parlamentarac koji dolazi iz Portugala, on je dodao da je danas, budući da EU broji više članica, teže postići konsenzus, kao i da njegova zemlja podržava politiku proširenja EU.

"Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da Crnoj Gori poželimo dobrodošlicu u evropsku porodicu“, zaključio je Pačeko.

Bonus video: