Budva: Nema smjene bez glasa iz vlasti

Vujović je kazao da je sjednicu zakazao iako Crnogorska nije dopunila predlog za zakazivanje sjednice, odnosno navela gdje je prekršio zakon
338 pregleda 6 komentar(a)
Đorđije Vujović, Purko Ivančević, Foto: Privatna arhiva
Đorđije Vujović, Purko Ivančević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.11.2017. 20:39h

Da li će opozicione Crnogorska, DPS i SD uspjeti da animiraju bar jednog odbornika vladajuće budvanske koalicije i tako obezbijede neophodnih 17 glasova za smjenu predsjednika Skupštine Đorđija Vujovića, znaće se 27. novembra za kada je zakazana sjednica parlamenta.

Vujović je juče “Vijestima“ kazao da je zakazao sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - razrješenje predsjednika Skupštine, na predlog Crnogorske.

Crnogorska je zatražila preispitivanje povjerenja, nakon što je Vujović (DF) na jedenoj od minulih sjednica nazvao “kupljenim” odbornike koji nijesu došli, iritiran činjenicom da nije bilo kvoruma.

Vujović se izvinio, ali su tri odbornika Crnogorske, koji su ranije glasali za njegov izbor, zatražila da podnese ostavku.

Vujoviću je zamjereno i to što je na Vidovodan, u ime Opštine, položio vijenac na kosturnicu strijeljanim četnicima u manastiru Podlastva...

Vladajuća koalicija ima 17 odbornika, a opozicija jednog manje, pa je za izglasavanje nepovjerenja, što bi vjerovatno dovelo do novih izbora, potreban i glas jednog odbornika vlasti.

Vujović je kazao da je sjednicu zakazao iako Crnogorska nije dopunila predlog za zakazivanje sjednice, odnosno navela gdje je prekršio zakon.

Predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević prekjuče je kazao da aktuelna vlast svakog dana sve više podsjeća na prethodnu, koja je zbog nerada uvodila podjele među građane na bjelaše i zelenaše, četnike i partizane...

“To je bio odličan model da se skrene pažnja sa nerada onih koji su zaduženi da vode ovaj grad i da naprave neki boljitak... Naš zahtjev za sazivanje posebne sjednice... rezultirao je time da Vujović želi da uvede u priču one koji su sa pravom sahranjeni i počivaju i kojima želimo vječni mir... Neće nas uvesti u tu priču da mi dijelimo ljude po grobovima. Tražićemo od onoga koji ima našu podršku i koji predstavlja nas da se ponaša zakonito, poštujući tekovine antifašizma i ono što su civilizacijske vrijednosti“.

Vujović je optužio Crnogorsku za medijsku hajku.

“Zahtijevam da mi obrazložite početnu i osnovnu inicijativu koju ste pokrenuli za moju smjenu, a to je da sam polaganjem vijenaca i odavajući poštu nevino strijeljanima, bez suda i presude u Baru, narušio ugled Opštine Budva i nanio štetu antifašističkoj tradiciji. Moram da vas podsjetim na izjave i medijsku hajku koju ste pokrenuli na način što ste... decidno izjavili da sam polagao vijenac na spomenik ratnim zločincima...”

Bonus video: