Ograničiće lidera na dva mandata

Predsjednik SNP-a u susret Kongresu najavio i kadrovske promjene „na svim nivoima“

6972 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zejkovic
Foto: Luka Zejkovic

Deveti Kongres Socijalističke narodne partije (SNP) održaće se 31. jula u Podgorici, saopšteno je juče iz te stranke.

Iz SNP-a su ranije kazali da u susret Kongresu rade na izmjenama Statuta, a lider te partije Vladimir Joković rekao je “Vijestima” da će glavna novina u pomenutom aktu biti odluka da niko ne može obavljati funkciju predsjednika stranke više od dva mandata.

Joković je izabran za čelnika SNP-a u avgustu 2017, a na predstojećem Kongresu će biti jedini kandidat za tu funkciju.

On je najavio i kadrovske promjene u partiji, ne precizirajući na kojim pozicijama.

“Biće novih ljudi na svim nivoima. Želimo promjene...”, kazao je on kratko.

Potpredsjednici SNP-a su Dragoslav Šćekić, Dragan Ivanović i Danijela Đurović.

Iz SNP-a su saopštili da će promijeniti i Program partije koji će, kako su naveli, „prilagoditi savremenim tokovima i vremenu u kojem živimo“.

SNP je na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta prošle godine bio dio pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore“, koju su činili još Demokratski front, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija. SNP u Skupštini Crne Gore ima pet poslanika, što je skroman rezultat u odnosu na mandate koje je ta partija imala u parlamentu početkom dvijehiljaditih, kada je bila najjači opozicioni subjekt u državi.

SNP je nastao 1998. godine, raskolom u Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Osnivač i prvi lider partije bio je bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović. Na čelu SNP-a bili su još i Predrag Bulatović (od 2000. do 2006) i Srđan Milić (od 2006. do 2017).

Bonus video: