"Ne mijenjajmo granice, učinimo ih nevidljivim"

Abazović sa Ramom: Naša dužnost je da idemo korakom naprijed, imamo ogroman turistički potencijal

Abazović je u razgovoru sa Ramom konstatovao da su sveukupni međudržavni odnosi dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u Alijansi i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi

14991 pregleda 655 reakcija 24 komentar(a)
Abazović i Rama, Foto: gov.me
Abazović i Rama, Foto: gov.me

Naša dužnost je da idemo korakom naprijed, jer naše zemlje imaju ogroman turistički potencijal. Ne mijenjajmo granice, učinimo ih nevidljivim, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon bilateralnog susreta sa premijerom Albanije Edijem Ramom, na čiji poziv boravi u Tirani.

Abazović je, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade, u razgovoru sa Ramom konstatovao da su sveukupni međudržavni odnosi veoma dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u Alijansi i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi.

Abazović je, dodaje se, naglasio potrebu jačanja ekonomskih odnosa, realizacije zajedničkih projekata i valorizacije brojnih potencijala, što predstavlja značajan prostor za unapređenje dalje saradnje.

Rama je, kako je saopšteno, naveo da obje zemlje imaju jasnu viziju evropske i prosperitetne budućnosti, te da su to pokazale svojim punopravnim članstvom u NATO i nastojanjem da budu dio EU. "Abazović i Rama su se složili da bi zajednički projekat izgradnje mosta na Bojani, između Štoja i Velipoje, umnogome doprinio mobilnosti ljudi i privlačenju stranih investirora na tom atraktivnom području. Takođe, sagovornici su razmatrali mogućnosti valorizacije Skadarskog jezera, konstatujući da se radi o izuzetno vrijednom prirodnom potencijalu. Govorilo se i o skorijem svečanom otvaranju graničnog prelaza Zatijebač, koji će povezati Podgoricu sa plavo-gusinjskim krajem, ali i dodatno učiniti pristupnim krajnji sjever Albanije", navodi se u saopštenju Vlade.

Abazović i Rama su se saglasili da se odnosi na političkom nivou mogu ocijeniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte na najvišem i radnom nivou, saradnju u okviru integracionog procesa, s obzirom na to da su zajednička i vanjskopolitička usmjerenja i posvećenost regionalnoj saradnji.

Preporučujemo za Vas