POZVAO STARE LIBERALE DA PODRŽE DEMOKRATE NA CETINJU

Martinović: Jesmo li se borili za Crnu Goru u kojoj se pravi liberali nazivaju četnicima?

"I sad se naježim zbog ponosa koji osjećam zato što sam bio na pravoj strani kad se sjetim usklika sa cetinjskih trgova „Sa Lovćena vila kliče - oprosti nam, Dubrovniče“. Ko je tada vodio „rat za mir“? Da nisam možda ja ili moje časno društvo cetinjskih Liberala?"
364 pregleda 44 komentar(a)
Milorad Mijo Martinović, Foto: Demokrate
Milorad Mijo Martinović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 17.11.2017. 15:08h

Od povlačenja Liberalnog saveza sa političke scene Crne Gore nije se pojavio politički subjekt koji mi je ulio vjeru da se tako uspješno, svom snagom i energijom bori protiv ovog režima i nacionalističe histerije i podjela koje šire njegove „perjanice“. Sve do pojave Demokrata. Demokrate su u meni opet pokrenule onu snagu, onaj prkos, onaj ponos što stojim čelo u čelo protiv diktature, kazao je Milorad Mijo Martinović, član glavnog odbora Demokrata.

"I sad se naježim zbog ponosa koji osjećam zato što sam bio na pravoj strani kad se sjetim usklika sa cetinjskih trgova „Sa Lovćena vila kliče - oprosti nam, Dubrovniče“. Ko je tada vodio „rat za mir“? Da nisam možda ja ili moje časno društvo cetinjskih Liberala? Tada smo pozivali da se zaustavi napad na taj prelijepi grad. I sada sam neizmjerno ponosan, jer nepogrešivo znam da sam i ovoga puta u pravom društvu, sa mnogim nekadašnjim cetinjskim Liberalima. Demokrate su, na moju veliku sreću, preuzele tu obavezu Liberalnog saveza da po svaku cijenu zaustave nacionalističke pohode i da ne dijele ljude po vjeri i naciji, jer to nije politika, to je izgovor za nemanje odgovorne politike. To je dimna zavjesa iza koje vlast pokušava da sakrije sva svoja nepočinstva prema Cetinju i njegovim građanima", kazao je Martinović.

Martinović je zato rekao da se "Dubrovnik odbranio, da su se ratovi završili, a da je danas došlo vrijeme da se brani Cetinje".

"Branimo ga od istih onih od kojih smo branili braću, prijatelje i komšije devedesetih. Branimo ga od onih koji se izdaju za njegove jedine čuvare i zaštitnike. To su isti oni koji su tada žarili i palili sve pred sobom, koji su mrzjeli stopostotne Crnogorce. Pitam vas sve, kada se okrenete oko sebe, kada dobro pogledate Cetinje i Crnu Goru, zapitate li se i vi kao što se ja često pitam – jesam li se za ovo borio otkad znam za sebe? Jesmo li se borili za Cetinje koje će biti prepoznato po propalim fabrikama i po sprdnji o fabrici čokolade, žičari i stadionu? Jesmo li se borili za Crnu Goru u kojoj će se kao najveće patriote predstavljaju njeni najveći krvnici? U kojoj se pravi Liberali nazivaju četnicima, a oni koji su devedesetih nosili kokarde, danas se predstavljaju kao državotvorci. Sve su opljačkali i pokrali, pa kad na kraju nisu imali što, ukrali su nam i ideju", kazao je Martinović.

On je pozvao sve  cetinjske Liberale da podrže subjekt koji jedini ima snagu da nastavi putem kojim je išao Liberalni savez.

"To je put mira, prosperiteta, jednakosti, poštovanja različitosti i beskompromisna borba protiv nacionalističke histerije. Pozivam vas da podržite mladost, iskrenost. Pozivam vas da date vjetar u leđa patriotama kakve Crna Gora od našeg povlačenja nije imala, onima koji su upoznali i zakoračili na svaki pedalj ove prelijepe zemlje. Takvi ljudi trebaju Crnoj Gori i Crna Gora treba njih. Baš onakve kakvi smo nekada bili mi. Molim vas da ne dozvolite da nam profiteri, pljačkaši i kradljivci ideja kroje kapu, da takvi i dalje vode našu dičnu Prijestonicu.Siguran sam da ćete prepoznati pravu snagu i ogromnu ljubav prema Crnoj Gori koju Demokrate svakim danom dokazuju. Zato vas još jednom pozivam da onako složno, kako smo samo mi znali, za našu Prijestonicu, za našu jedinu državu, majku Crnu Goru, izađete i u što većem broju podržite Demokrate", kazao je Martinović.

Preporučujemo za Vas