Izabrano novo rukovodstvo Bošnjačke stranke

Na predlog predsjednika BS Ervina Ibrahimovića, za potpredsjednike u narednom četvorogodišnjem mandatu su izabrani Jasmin Ćorović i Damir Gutić

17934 pregleda 421 reakcija 43 komentar(a)
Novo rukovodstvo BS, Foto: Bošnjačka stranka
Novo rukovodstvo BS, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka izabrala je na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora potpredsjednike, generalnog sekretara, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi saziv Predsjedništva BS.

Na predlog predsjednika Ervina Ibrahimovića, za potpredsjednike u narednom četvorogodišnjem mandatu su izabrani Jasmin Ćorović, profesor filozofije i logike i Damir Gutić, diplomirani ekonomista.

Za generalnog sekretara BS izabran je Admir Adrović, diplomirani ekonomista, koji je do sada obavljao funkciju poslovnog direktora. Za predsjednika Političkog savjeta izabran je Suljo Mustafić, profesor književnosti, dosadašnji politički direktor BS.

Glavni odbor je, kako je saopšteno, takođe izabrao i novi saziv Predsjedništva BS koji će, pored članova po funkciji, činiti Mersudin Gredić, diplomirani pravnik, Irfan Husović, diplomirani pravnik i Admir Šahmanović, magistar ekonomije.

BS  sjednica
foto: Bošnjačka stranka

Članovi Predsjedništva po funkciji su predsjednik Ervin Ibrahimović, novoizabrani potpredsjednici, generalni sekretar i predsjednik političkog savjeta.

“Bošnjačka stranka će u narednom periodu sublimirati iskustvo, znanje i političku viziju, koju je gradila prethodnih petnaest godina, sa entuzijazmom, energičnošću i inovativnošću mladih kadrova. Smatram da stranka treba da počiva na temeljima koji su čvrstvo ugrađeni u bošnjačko biće i nacionalnu politiku i odgovornim pristupom prema novim izazovima, koje donosi aktuelni politički trenutak i izazovima sa kojima se moramo zrelo suočiti”, rekao je Ibrahimović, predlažući novo rukovodstvo.

Bonus video: