Demokrate: DF sa DPS-om glasao za svako saslušanje ministara i premijera

"Činjenice jasno kažu da samo DPS i dio DF-a ruše Vladu. Činjenice takođe govore da ovoj Vladi koju ovi „specijalci“ po zadatku napadaju od prvog momenta DF nije dao ni dva minuta, a kamoli 200 dana", piše u reagovanju

6428 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratski front pokušava da sakrije grdnu sramotu kad su konačno shvatili da su, iz neshvatljivog neznanja i nepoštovanja žrtava iz Dola, iz njihovog vrlo siromašnog i smušenog predloga rezolucije izostavili pivske mučenike, pa sad preko Demokrata pokušavaju da se izvuku na način na koji bi to radio plačljivi petogodišnjak kojem je uvijek neko drugi kriv.

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na navode DF da Demokrate ne mogu da zamaskiraju štetu koju su nanijele srpskom narodu.

Iz ove partije kazali su da DF moraju da suoče sa činjenicama, i istakli da su upravo oni glasali zajedno i u istom interesu "sa propalim DPS-om".

"Zajedno su glasali za svako saslušanje premijera i ministara prve post-DPS Vlade. Da su tako revnosni bili ranije, možda bismo se DPS-a znatno ranije oslobodili, ko zna? Umjesto toga, čak i kad se to konačno desilo, činjenice jasno kažu da samo DPS i dio DF-a ruše Vladu. Činjenice takođe govore da ovoj Vladi koju ovi „specijalci“ po zadatku napadaju od prvog momenta DF nije dao ni dva minuta, a kamoli 200 dana", piše u reagovanju.

Ističu da će ostati zapamćeno da je DF odbio da glasa za amandmane Rezolucije o Srebrenici koji jasno i nedvosmisleno kazuju kako srpski narod nije i ne može biti niti zločinački niti genocidan.

Tvrde da je izjava kako su „Demokrate izdale i nanijele štetu Srbima“ faktima demolirana glupost, kojom im je postalo dosadno da se bave.

"Njihovo „guslanje“ je samo prazno, nerincipijelno politikantstvo. Elem, sigurni smo da drugari znaju da je za rezoluciju o Srebrenici glasao i dio njihove koalicije, a dio bio uzdržan. I, šta su uradili tim povodom? Jedno veliko ništa. Toliko o njihovoj princiijelnosti. Foliranti. A kad, takođe sve tiše, pominju Kosovo, nikako da ti „kosovski osvetnici“ pomenu da im je kompletna predizborna podrška iz Srpske liste, marionetske parije koja je data na korišćenje Aljbinu Kurtiju, pa tako rade u svim institucijama Kosova, primaju plate pod grbom i zastavom Kosova, stojeći sa rukom na srcu slušaju himnu Kosova, i sve jednako veliki patrioti kao Andrija Mandić – zajednički ne zucnuše niti jednu riječ, niti srušiše Vladu Kosova", kazale su Demokrate.

Poručuju da Mandić tu samo i isključivo kad treba nanijeti štetu Crnoj Gori u pokušaju da se nokautirani DPS vrati na vlast.

"Ali, pravda uvijek nađe mjeru: dok je veliki Novak u Crnoj Gori, dok riječima i primjerom poziva ljude da dođu, Zorica Brunclik i Andrija Mandić uz posredovanje Kemiša na skupu kod Milovog prijatelja razrađuju smiješni napad na prvu post-DPS vlast u Crnoj Gori. Pa to je čisti fijasko! Busati se u vojvodstvo, a dozvoliti Vučiću da te svede na Zoricu Brunclik i Kemiša je nekako tužno. Komično, istina, ali i tužno. Glede titoizma i komunizma koje nama prebaciti, odveć lako je zaboravio DF da su iz petog reda 2019. Kao pravi pioniri aplaudirali na Titove slike i „Po šumama i gorama“, dok im ista stvar u Podgorici smeta. Jednakom lakoćom je zaboravio DF i odlazak Mila i Vučića u Potočare. To je već pitanje principa i integriteta, jer, Andrija Mandić i Zorica Brunclik ne smiju da kažu ne kad ih pozove Milov najbolji drug. Da bi se to odbilo treba imati hrabrosti i savjesti. Zato im se valjda Demokrate stalno priviđaju", zaključile su Demokrate.

Bonus video: