DF: Demokrate ne dozvoljavaju poštovanje izborne volje građana

“U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja treba da se poštuju”

13120 pregleda 81 reakcija 82 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

U državi i demokratskom društvu postoje politička i izborna pravila koja treba da se poštuju, poručili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da bi Demokrate trebalo da se urazume što prije i dozvole da se postigne dogovor koji iskazuje narodnu volju.

Iz tog političkog saveza kazali su da drskim odnosom, štiteći fotelje i ne dozvoljavajući poštovanje izborne volje građana, Demokrate zaboravljaju ko je nosilac pobjede od 30. avgusta.

“Upravo onaj koji se, navodno, poziva na demokratiju, najveća je prepreka u njenom sprovođenju, a to je Aleksa Bečić”, rekli su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, Bečiću treba da bude jasno da “ne mogu i premijer i predsjednik Skupštine biti iz istog političkog bloka koji ima svega 14 poslanika, a da većina parlamentarne većine, koja se protivi toj prevari izborne volje, ostane po strani”.

“Zato ga pozivamo da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju”, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a su rekli da Bečić mora da razumije da “Crna Gora nije njegova stranka”.

“U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja treba da se poštuju”, poručili su iz tog političkog saveza.

Prema tome, kako su kazali iz DF-a, Bečić ne uvažava volju naroda i vodi se privatnim interesima.

“Sindrom brozomore koji drma Bečića i njegove drugove ostavlja teške posledice na zemlju i građane, zato bi Demokrate trebalo da se urazume što prije i dozvole da dođemo do dogovora koji iskazuje narodnu volju”, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a su kazali da će u suprotnom smatrati “da im izuzetno prijaju salve kritika i narodna pobuna protiv proleterskih ideoloških skretanja i nastavka politike DPS-a”.

Bonus video: