izrazila podršku evroatlantskim aspiracijama BiH

Injac: Crna Gora će nastaviti da promoviše vrijednosti transatlantske porodice

Injac je upoznala Jukića sa reformom u vojno diplomatskoj mreži Crne Gore i kazala da će ubrzo biti imenovan izaslanik odbrane Crne Gore za BiH na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Podgorici.

2721 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora će u svojstvu NATO članice nastaviti da promoviše vrijednosti transatlantske porodice, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac na sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Injac je, kako je saopšteno iz tog resora, istakla da Crna Gora, kao država koja je svoj put ka ostvarenju tog važnog spoljnopolitičkog cilja trasirala kroz sveobuhvatne reforme sistema, ima poseban senzibilitet za napore i posvećenost koje BiH ulaže na tom putu.

Ona je rekla da posebno cijeni posvećenost BiH vrijednostima Saveza.

"U tom smislu Injac je izrazila podršku evroatlantskim aspiracijama BiH, dodatno imajući u vidu da bi ostvarenje tog cilja bilo podsticaj za realizaciju članstva u Evropsku uniju (EU)“, kaže se u saopštenju.

Ona je istakla potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države.

"Injac je izrazila uvjerenje da će bilateralna saradnja u domenu odbrane u narednom periodu, uprkos globalnoj pandemiji COVID-19, ostati intenzivna i produktivna“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je Injac zadovoljna saradnjom koja se odvija u okviru Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), sa kojim imaju dugogodišnju uspješnu saradnju.

Injac je, kako se navodi, upoznala Jukića sa reformom u vojno diplomatskoj mreži Crne Gore i kazala da će ubrzo biti imenovan izaslanik odbrane Crne Gore za BiH na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Podgorici.

Jukić je kazao da je zadovoljan bilateralnom saradnjom dvije države i zahvalio na podršci Crne Gore na evroatlantskom putu BiH.

"On se saglasio sa Injac o činjenici da je jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa od ključnog značaja, kako za unapređenje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Jukić je rekao da je zadovoljan činjenicom da će Crna Gora imenovati izaslanika odbrane za BiH na nerezidentnoj osnovi, navodeći da je to još jedna potvrda obostranih nastojanja za izdizanjem bilateralne saradnje dvije države na veći nivo.

Preporučujemo za Vas