Striković poručio smijenjenim direktorima: Sistem je isti, samo ste vi sada nemoćni, poput nas prije pet godina

"Budite dostojanstveni poput nas i nekih izuzetaka sada (dr Vlado Popović)Vi o nepravdi nemate pravo da pričate iako jeste učinjena prema nekima od vas. Ja to pravo imam. Zato kažem, jednako su nepravedni prema vama koliko ste i vi bili prema nama", poručio je Striković

12702 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Striković, Foto: Arhiva Vijesti
Striković, Foto: Arhiva Vijesti

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković poručio je smijenjenim direktorima škola da kada su drugi nepravedno smjenjivani nije im smetalo i da je patetično da gubitak funkcije poistovjećuju sa pogubljenjem.

"Čitam reakcije smijenjenih direktora škola. Jedna kaže 'poginuli smo jer smo Crnogorci'. Da li su ovi ljudi toliko izgubili dodir s realnošću? Znam ja da je za vas izgubiti fotelju major stresna situacija, takvog ste profila i birani, ali da gubitak funkcije poistovjećujete sa pogubljenjem je u najmanju ruku patetično", napisao je Striković na Fejsbuku.

Kada su, kako je dodao, neki drugi jednako neopravdano smenjivani da bi oni sjeli u te fotelje nije im smetalo.

"Niste progovarali. I tad su smjenjivani između ostalih i Crnogorci, ne zbog nacionalnosti, već što su članovi SDP-a. I tada, kao i sada je politička pripadnost, ne nacionalna, opredjeljujuća bila. Sistem je isti, samo ste vi sada nemoćni, poput nas prije pet godina. Kada ste nas čuli da kukamo? Budite dostojanstveni poput nas i nekih izuzetaka sada (dr Vlado Popović)Vi o nepravdi nemate pravo da pričate iako jeste učinjena prema nekima od vas. Ja to pravo imam. Zato kažem, jednako su nepravedni prema vama koliko ste i vi bili prema nama", poručio je Striković.

Kazao je da revanšizma jedino neće biti kad se SDP bude pitao.

"To vam obećavamo. Svi sposobni iz prethodne i ove vlasti će ako zaslužuju biti na funkcijama. Da li ćemo se skorije pitati, ne znam. Nadam se i mislim da hoćemo mnogo brže nego mnogi očekuju, ali u borbi za pravedno društvo odustaćemo nikad", rekao je Striković.

Nakon raskida koalicije i partnerstva Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), tokom 2016. godine je pokrenuta čistka kadrova Socijaldemokratske partije iz uprava, institucija i javnih preduzeća.

Bonus video: