DPS Mojkovac: SNP ostala "bez kosti" i ostalih djelova iole ozbiljnog političkog subjekta

"Ocjena da je Milo Đukanović "veći neprijatelj Crne Gore nego sve političke strukture" spada u red najvećih gluposti lansiranih ikad na ovdašnjoj političkoj sceni, pa je nema smisla komentarisati, osim ako g. Jovanović ne smatra da je rušenje i loženje balvana po podgoričkim ulicama 1998. godine SNP-ov "čin prijateljstva" prema Crnoj Gori..."
62 pregleda 2 komentar(a)
DPS Mojkovac, Foto: DPS Mojkovac
DPS Mojkovac, Foto: DPS Mojkovac
Ažurirano: 16.11.2017. 19:58h

Socijalistička narodna partija nikome, pa ni DPS-u i njegovom predsjedniku Milu Đukanoviću, svakako ne može biti "kost u grlu", kao što reče predsjednik njihovog mojkovačkog odbora Veselin Jovanović, jer ta stranka ostala je "bez kosti" i ostalih djelova iole ozbiljnog političkog subjekta, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Mojkovac.

Oni su reagovali na saopštenje predsjednika OO SNP Mojkovac, Veselina Jovanovića koji je rekao da je Đukanović svojom politikom opljačkao i ojadio sjever Crne Gore.

"Ocjena da je Milo Đukanović "veći neprijatelj Crne Gore nego sve političke strukture" spada u red najvećih gluposti lansiranih ikad na ovdašnjoj političkoj sceni, pa je nema smisla komentarisati, osim ako g. Jovanović ne smatra da je rušenje i loženje balvana po podgoričkim ulicama 1998. godine SNP-ov "čin prijateljstva" prema Crnoj Gori, jednako kao što je "prijateljsko" bilo i šenlučenje pripadnika Sedmog bataljona po Crnoj Gori, uz punu podršku njegove partije. To što ste se legitimno zalagali za zajedničku državu sa Srbijom nije bio problem, ali nasilnički način, na koji ste, zajedno sa vašim tadašnjim mentorima iz Beograda, pokušali da unizite Crnu Goru i pretvorite je u 27. izbornu jedinicu Srbije, ostavio je trajan biljeg na vašem političkom obrazu", navodi se u saopštenju DPS Mojkovac.

Dodali su da je zanimljivo što Jovanović imputira DPS-u kako "živi na starim podjelama".

"Upravo u njegovoj partiji hronično se dešavaju neke podjele, po principu proste diobe jednoćelijskih organizama. Pored ostalog uspjeli su da protjeraju iz svojih redova i dva predsjednika partije - Momira i Predraga Bulatovića, a brojni njihovi članovi, čak i visoki partijski funkcioneri su ih napustili i osnivali nove političke subjekte. Pored dva Bulatovića, dovoljno je prisjetiti se Žižića, Kneževića, Bečića, Kaluđerovića, Gošovića, Damjanovića... Uostalom, građani Crne Gore su vaše "prijateljstvo" već dobro kaznili pa ste od najjače opozicione partije, postali tek marginalci koji krpe neke neprincipijelne koalicije. Naši Mojkovčani sa zadovoljstvom vam ostavljaju vaše debatne opozicione klubove, gdje vaši predsjednici simuliraju radne aktivnosti, a lista "Za naš Mojkovac" sigurno pobjeđuje, ne samo zato što je najbolja, vec zato što se ponosimo legitimacijom postignuća koje smo ostvarili, dok su vaše legitimacije - nedjela od kojih se stidi svaki Mojkovčanin i građanin Crne Gore", rekli su iz DPS Mojkovac.

Bonus video: