Knežević: U septembru protesti DF-a da bi Krivokapić "vratio loptu"

"U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizjemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu ralizovano, to jest, bolje reći nije realizovano", kazao je Knežević

37310 pregleda 1110 reakcija 170 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na sjednici Odbora za bezbjednosti i odbranu, predsjedavajući tog skupštinskog tijela, Milan Knežević, pitao je vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina kako će policija tretirati proteste koje Demokratski front planira za septembar.

"Na poslednjoj sjednici, dok smo još učestvovali, u ime Demokratskog fronta poručili smo premijeru (Zdravku) Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odnio loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promjeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizjemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu ralizovano, to jest, bolje reći nije realizovano", kazao je Knežević.

On je pitao Brđanina kako će policija reagovati kad DF sa narodom krene da vraća loptu sa petra.

"Da li ćete to da radite kao što je to radio kolega (Raško) Konjević 2015. godine, ili kao što se radilo 2016. i 2017. godine, ili ćete da u skladu za Zakonom o javnim okupljanjima tretirate i primjenjujete zakon na način da nam se dozvoli mirno okupljanje. To je veoma važno za DF i u značajnoj mjeri određuje naše stavove prema vama u budućem periodu", pitao je Knežević.

On je rekao da je sledeće što ga interesuje šverc cigareta i podsjetio da je, kada je Nebojša Medojević (PzP) inicirao saslušanje zbog šverca cigareta i mogućih veza državnog vrha i ljudi iz sistema sa švercerskim kanalima "premijer Krivokapić to označio kao udar na njega":

"Iako niko nije imao namjeru da ovdje isleđuje gospodina Krivokapića", kazao je.

Bonus video: