Martinović: Sve sumnjive odluke DPS vlasti biće procesuirane, uključujući i reviziju većih tendera

"Da bismo uopšte mogli govoriti o brojnim korekcijama grešaka prethodne vlasti, nužno da imamo jasno zacrtane ciljeve i drugačiji pristup"
136 pregleda 0 komentar(a)
Petar Martinović, Foto: Građanski pokret URA
Petar Martinović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 16.11.2017. 17:14h

Svjesni smo da ćemo se suočiti sa teškim iskušenjima jer je DPS zadužio Prijestonicu sa frapantnih 25 miliona eura, a da to nije dovelo ni do minimalnog popravljanja životnog standarda, stvaranja radnih mjesta ili do povećanja prirodnog priraštaja, saopštio je danas Petar Martinović, kandidat za odbornika Građanskog pokreta (GP) URA Cetinje.

"To zaduženje može samo da Prijestonicu dovede u dužničko ropstvo. Prvi zadatak nam je da se izvučemo iz te opasnosti, a uporedo sa tim da provjerimo kako kako su “stručnjaci” iz DPS-a uspjeli da toliko nagrde svoj grad. Jedan od važnijih segmenata programa cetinjske URA, kao nosioca promjena u Prijestonici, jeste preispitivanje i procesuiranje svih sumnjivih odluka, uključujući reviziju svih većih tendera prethodne vlasti", istakao je Martinović.

Po njegovim riječima, cetinjska URA se nedvosmisleno zalaže da se interesi grada i opšteg boljitka građana Cetinja, stave ispred interesa pojedinaca, pa i ispred čuvanja "fotelja".

"Da bismo uopšte mogli govoriti o brojnim korekcijama grešaka prethodne vlasti, nužno da imamo jasno zacrtane ciljeve i drugačiji pristup. Zato nam je namjera da kompetentnost, profesionalnost, odgovornost i transparentnost prilikom obavljanja svih javnih poslova budu ispred partijske poslušnosti i poniznosti. Jedino ovakav pristup, koji uveliko baštini cetinjska URA, može dovesti Prijestonicu prvo u fazu rekovalescencije, pa onda do potpunog i dugo čekanog oporavka. Cetinjska URA će nakon 26. novembra jednom za sva vremena stati na kraj štetočinama koje se lažno predstavljaju kao patriote", zaključio je Martinović.

Bonus video: