Stanić: Očito da DPS prikriva novac građana upotrijebljen za partijsko zapošljavanje

"Pravo je javnosti da zna sve o svakom potrošenom centu novca obveznika i to je princip koje će uvesti Demokrate odmah nakon preuzimanja vlasti" kazao je Stanić
3 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 16.11.2017. 16:00h

Aktuelna lokalna vlast je prepoznata po netransparentnom trošenju budžetskih sredstava. Ne treba da čudi takav odnos, imajući u vidu da DPS sprovodi partijske interese i zloupotrebljava novac građana, smatra nosilac liste Demokrata na izborima u Mojkovcu, Ivan Stanić.

"Očito da se prikriva novac građana upotrijebljen za partijsko zapošljavanje i vršenje različitih usluga članovima. Tako da novac koji treba da se upotrijebi za seoske puteve i vodovode, obično završi u džepovima zaslužnih članova DPS-a a da to građani i ne znaju.Pravo je javnosti da zna sve o svakom potrošenom centu novca obveznika i to je princip koje će uvesti Demokrate odmah nakon preuzimanja vlasti" kazao je Stanić.

Demokrate smatraju da je potpuna fiskalna transparentnost ključ reforme.

"Svaki budžetski korisnik mora na zvaničnoj internet stranici učiniti dostupnim sve dokumente o svakom aktu raspolaganja budžetskim sredstvima. U svakom trenutku moraju biti javno dostupni na zvaničnom sajtu podaci o licima prema kojima su usmjerena budžetska sredstva i podaci o dokumentu koji je pravni osnov za raspolaganje budžetskim sredstvima. Potpuna i precizna slika o javnim prihodima, takođe mora biti javno dostupna. Objavljivanje planova javnih nabavki, sa obrazloženjem svrsishodnosti svake pojedinačne javne nabavke, svih dostavljenih ponuda i izvještaja odgovornih lica", kazao je Stanić.

On je dodao da su Demokrate odlučne da "prekinu sa praksom upravljanja novcem građana, iza leđa naroda".

"Građani moraju znati gdje ide svaki cent. Od 26.novembra nakon što politički nokautiramo DPS, uspostavićemo novi sistem upravljanja. Funkcioneri Demokratske Crne Gore radiće isključivo za narod i u interesu Mojkovca. Otuda ogromna podrška politici Demokrata koja je iskrena, čista i poštena. Više ne postoji ni jedna dilema da će DPS biti ubjedljivo poražen, a da će Demokratska Crna Gora predvoditi Mojkovac ka boljoj i ljepšoj budućnosti", kazao je Stanić.

Bonus video: