TRIBINA DPS

Đukanović: Marković će predstavljati dodatnu inspiraciju i motiv za svakog Mojkovčanina

“Morate nam pomoći vi građani Mojkovca u tome a izborima 26. Novembra. Ja sam ubijeđen da ćemo pobijediti, da ćemo slaviti i da ćemo već 27. novembra nastaviti da realizujemo sljedeće razvojne projekte“, kazao je predsjednik DPS-a
119 pregleda 29 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: DPS
Milo Đukanović, Foto: DPS
02.02.2019. 13:32h

Crna Gora na predstojećim lokalnim izborima treba da potvrdi riješenost da ide putem evropske integracije, poručio je lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović.

On je, večeras na svečanoj tribini DPS-a u Mojkovcu, rekao da sva četiri izborna procesa 26. novembra imaju taj dodatni značaj.

Mojkovački izbori, kako smatra, imaju i poseban značaj, imajući u vidu mjesto koje Mojkovac ima u crnogorskoj istoriji, a i neke okolnosti koje Mojkovčane čine dodatno odgovornim.

“Sada na čelnoj funkciji izvršne vlasti u Crnoj Gori je čovjek iz Mojkovca, koji je ponikao iz ove naše organizacije, koji je 25 godina bio u najužem vrhu naše politike, od formiranja prve višestranačke Vlade, 1991. godine. On je svojim radom i odgovornošću zavrijedio povjerenje koje smo mu dali nakon proteklih parlamentarnih izbora. Dakle, govorim o Dušku Markoviću”, navodi Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

On je, kako je kazao, siguran da će Marković predstavljati dodatnu inspiraciju i motiv za svakog Mojkovčanina da, ubjedljivom pobjedom na izborima u tom gradu, daju podršku Vladi koju predvodi Marković, da ostvari sve ono što smo zacrtali do 2020. godine u Crnoj Gori.

On je poručio da će ta partija nastaviti da, kao i do sada, odgovorno brine o svemu što su interesi građana.

“Morate nam pomoći vi građani Mojkovca u tome a izborima 26. Novembra. Ja sam ubijeđen da ćemo pobijediti, da ćemo slaviti i da ćemo već 27. novembra nastaviti da realizujemo sljedeće razvojne projekte“, kazao je predsjednik DPS-a.

DPS se, kako je naveo, i u ovoj kampanji suočava sa tim da DPS građanima govori o rezultatima koji su vrijedni svakog respekta.

"Imamo naspram nas konkurenciju, opoziciju koja je i dalje, bez ikakve ideje, bez ikakvog programa i sav se njihov program svodi na jednu besomučnu kritiku, besomučno laganje o DPS-u, pokušavajući da nam pripišu nešto što mi nikada nijesmo ni govorili ni radili”, saopštio je Đukanović.

On je, kako je rekao, daleko od pomisli da postoje idealni ljudi, pa tako ni idealne politike i partije.

Nema, kako smatra, nijednog čovjeka koji u toku dana ne napravi neku grešku.

“Prema tome, i mi smo ljudi i od vrlina i od mana, i od grešaka i od dobrih djela. Ali sposobnost zdravorazumnog bića, a takvih je većina u Crnoj Gori, je da razabere šta je to zaista dobro urađeno, šta loše, pa da kaže čega je više i šta je vrijednije”, navodi Đukanović.

Zato, kako je rekao, misli da DPS dobija povjerenje. “Jer ta zdravorazumska većina u Crnoj Gori od oka vidi da je ono što smo dobro uradili za Crnu Goru neuporedivo vrjednije od grešaka koje smo počinili”.

Oni su, prema riječima Đukanovića, spremni da otvoreno govore i o svojim greškama i da na njima uče, otklanjaju ih i unapređuju svoju politiku.

Ali, dodaje Đukanović, suočavaju se sa konkurencijom koja pokušava da kritikom njih sakrije sve svoje slabosti.

"Pokušavaju da prikriju neke mračne stranice svoje istorije. Danas se ovdje gromoglasno kao nova politička ponuda pojavljuju Demokrate, zapravo skrivajući svoj identitet, skrivajući da su oni podmladak Socijalističke narodne partije (SNP), jer kada im to kažemo, naravno da je neugodno, jer je SNP ona partija koja je sve učinila da Crne Gore ne bude", rekao je Đukanović.

SNP je, kako navodi, bila predvodnik rušilačkih demonstracija u Podgorici u mnogo navrata i sve činila da Crna Gora ne bude dio evroatlantskog sistema vrijednosti.

SNP je, prema njegovim riječima, partija koja je svojevremeno formirala Sedmi bataljon, koji je bio zadužen da hapsi crnogorsku mladost, ne bi li se onemogućila Crna Gora da ostvari ono što su njeni nacionalni interesi.

“Dakle, taj podmladak danas je zakačio crvenu kravatu i misli da je to dovoljno da se predstavi u novom svjetlu, a zapravo riječ je o ljudima koji imaju vrlo sumnjive pobude kada je u pitanju i crnogorska sadašnjost i crnogorska budućnost”, navodi Đukanović.

On, kako je kazao, nema nikakav problem da prizna grešku. “Mislim da je to osobina odgovornih ljudi. Da prizna grešku i kaže „u redu, shvatio sam u međuvremenu da je to bila zabluda, idemo dalje“.

Takvom čovjeku, smatra Đukanović, uvijek treba vjerovati. “I nikad ne treba vjerovati onome ko nije spreman da to prebaci preko usta, ko pokušava da zakamuflira svoju prošlost, ko pokušava da se predstavi drugačije nego što je radio u prethodnom periodu”.

On, kako je rekao, misli i da treba da pokazati i šta je mjera “ovim političkim prevrtačima koji i dalje žele da žive od stare slave".

"Predstavljali su nam se da su 25 godina oni jedini na pravoj strani istorije. Mislim na Socijaldemokratsku partiju (SDP), jasno je, pametan čovjek bi se zapitao „A šta onda ja mislim o tom narodu, ako sam ja jedini na pravoj strani istorije i nikad nijesam preskočio tri odsto. Znači, 97 odsto mog naroda je na krivoj strani istorije jer nijesu uspjeli da prepoznaju te moje državničke kvalitete i sposobnosti“, kazao je Đukanović.

“Ali ostavimo tu neodmjerenost po strani, pa kažimo kako danas možemo tumačiti kako neko ko je, makar iskreno, doprinosio u mjeri kojoj je mogao da ostvarimo nezavisnost, da idemo evroatlantskim putem, kako taj neko danas može biti značajna podrška onima koji nastupaju kontinurano sa anticrnogorskih pozicija, koji služe tuđim interesima, pokušavaju da sruše Crnu Goru i izazovu bratoubilaštvo u njoj”, navodi Đukanović.

To, kako smatra, danas radi SDP i Građanski pokret URA.