"Sve pretvoreno u slanje neprimjerenih poruka"

SDP Tivat: Dozvolu za humanitarni koncert dao je direktor Centra za kulturu koji je kadar bivše DPS-SD vlasti

"Spremnost na zloupotrebu čak i aktivnosti koje su trebale imati humanitarni karakter, nažalost pokazuje "humanost" svih koji stoje iza takvih aktivnosti ili su pristali na zloupotrebe kojima smo svjedočili"

8370 pregleda 187 reakcija 21 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija osudila je nacionalističko ponašanje i poruke na koncertu koji je održan sinoć u Tivtu.

U saopštenju su naveli da je koncert najavljen kao humanitarni, a da se pretvorio "u slanje neprimjerenih poruka koje narušavaju multinacionalni sklad u Tivtu".

"Spremnost na zloupotrebu čak i aktivnosti koje su trebale imati humanitarni karakter, nažalost pokazuje "humanost" svih koji stoje iza takvih aktivnosti ili su pristali na zloupotrebe kojima smo svjedočili. Nacionalističke poruke i vrijeđanje svojih komšija ne može imati mjesto u opštini Tivat. Organizatori koncerta, koji su zloupotrijebili iskazano gostoprimstvo za najavljenu humanitarnu aktivnost, ubuduće ne bi trebalo da imaju priliku da koriste i zloupotrijebe opštinske prostore za ispoljavanje ovakvog djelovanja. Građani Tivta jednako će osuditi i loše upravljanje prethodne vlasti ali i zloupotrebu i nacionalizam onih koji misle da se mogu sakriti iza humanitarnog koncerta", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDP Tivat.

Dodaju da je odobrenje za događaj dao direktor Centra za kulturu koji je kadar bivše DPS-SD vlasti.

"Taj isti direktor je dao saglasnost i za nedavno planirani performans Borisa Malagurskog čije je održavanje SDP spriječio. Zbog svega toga direktor Centra za kulturu će biti pozvan na odgovornost, kako se više ne bi mogli ponoviti ovakvi skupovi koji su otvoreno nacionalistički ili imaju potencijal da se kroz očiglednu zloupotrebu u to tranasformišu. Kulturna politika u Tivtu mora da bude jasno definisana i da odgovara gradjanskoj profilaciji Tivta kao multietničke sredine. Svaka aktivnost koja narušava multinacionalni sklad, ima poruke nacionalističkog divljanja neće imati našu podršku", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas