Bogdanović krije ko je zvao Đukanovića

Bogdanović nije odgovorio po kom osnovu je Đukanović bio na svečanoj sjednici i da li su pozvani i ostali partijski lideri
104 pregleda 29 komentar(a)
Cetinje (novine), Foto: Cetinje.me
Cetinje (novine), Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 15.11.2017. 20:06h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović bio je jedini šef partije na proslavi Dana prijestonice, a lider DPS-a je u Vladinom domu dobio mjesto u prvom redu među državnim zvaničnicima.

Osim Đukanovića u prvom redu bio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković kao i ministarka nauke Sanja Damjanović.

Bilo je predviđeno da svečanoj sjednici prisustvuje i premijer Duško Marković, koji je trebalo da otvori par investicionih projekata u gradu, ali je njegova posjeta odložena zbog nevremena.

Iako je gradonačelnik Cetinja na početku govora pozdravio Đukanovića kao “ranijeg predsjednika Vlade i predsjednika DPS-a”, iz Bogdanovićevog kabineta “Vijestima” nijesu odgovorili po kom osnovu je Đukanović pozvan na svečanu sjednicu kao i zbog čega pozivnice nijesu dobili predsjednici drugih partija koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu.

Iz opozicionih partija koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu “Vijestima” su kazali da njihovi lčideri nijesu dobijali pozivnice za svečanu sjednicu.

Iz Bogdanovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno ni da li je Đukanovićevo učešće na svečanoj sjednici vezano za izbornu kampanju. Izbori na Cetinju održaće se 26. novembra, kada se na birališta izlazi i u Petnjici, Mojkovcu i Tuzima.

Nakon trećeg povlačenja sa mjesta premijera, Đukanović je kao lider DPS-a učestvovao i na sjednici parlamenta na kojoj je odlučeno da se Crna Gora učlani u NATO. Đukanović je tada, uz predsjednika Albanske alternative Đerđa Camaja, bio jedini partijski lider koji je kao gost bio na sjednici, gdje je takođe dobio mjesto u prvom redu.

Iako su brojni aktuelni i bivši državni zvaničnici tada prisustvovali sjednici, među njima nije bilo bivšeg premijera Igora Lukšića i nekadašnje ministarke odbrane Milice Pejanović Đurišić. U sali je tada, između ostalih, bio predsjednik države Filip Vujanović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović tada je pozvao i i bivše predsjednike Skupštine Radivoja Brajovića, Velisava Vuksanovića i Darka Pajovića. Tada je pojašnjeno da su Đukanović i Camaj pozvani jer su jedini predsjednici parlamentarnih partija koji nisu i poslanici.

Bonus video: