tom prilikom položili su vijenac na spomenik žrtvama

Delegacija Demokratske Crne Gore odala poštu nevino stradalim žrtvama zločina u selu Velika

Oni podsjećaju da je Demokratska Crna Gora podnijela 17. jula parlamentu “Prijedlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici” u čijem obrazloženju se navodi da je "prema nepobitnim dokazima, u Pivi u junu 1943. godine ubijeno 1.290 civila, među kojima 550 djece, a u Velici godinu kasnije, 550 civila, uključujući djecu i ostarjela lica"

9017 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Delegacija Demokratske Crne Gore, koju su predvodili Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Zdenka Popović, Vladimir Jokić, Stevan Katić, Novica Obradović i drugi visoki funkcioneri, odala je danas poštu nevino stradalim žrtvama zločina od strane SS divizija u selu Velika, u opštini Plav, navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da su tom prilikom položili vijenac na spomenik žrtvama u blizini Crkve Svetih mučenika Kirika i Julite.

Prema njihovim riječima, delegacija je nakon polaganja vijenca, prisustvovala pomenu, koji su kako navode služili vladika Metodije i episkop Jovan, pakračko-slavonski.

Oni podsjećaju da je Demokratska Crna Gora podnijela 17. jula parlamentu “Prijedlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici” u čijem obrazloženju se navodi da je "prema nepobitnim dokazima, u Pivi u junu 1943. godine ubijeno 1.290 civila, među kojima 550 djece, a u Velici godinu kasnije, 550 civila, uključujući djecu i ostarjela lica".

Preporučujemo za Vas