sjednica glavnog odbora

Demos: Krajnji trenutak da se nađe rješenje za bolje funkcionisanje vlasti, ostaćemo otvoreni za racionalna rješenja

"Odbrana statusa kvo vodi vjerovatnom neuspijehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima, sa svim negativnim posledicama za crnogorsko društvo", kazali su

6976 pregleda 127 reakcija 8 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Glavni odbor Demosa apelovao je na normalizovanje i poboljšanje rada vladajuće koalicije, prije svega izgrađivanjem povjerenja među komponentama ukupne koalicije, saopšteno je poslije sinoćnje sjednice.

Zaključeno je da je krajnji trenutak da parlamentarna većina nađe rješenja za bolje funkcionisanje sistema vlasti.

"U prvom redu za bolje funkcionisanje vlade koja, naročito u nekim njenim segmentima i kadrovskim rješenjima, nije ispunila očekivanja demokratske javnosti. Zato Demos podsjeća na veliku odgovornost, na ispit istorijske zrelosti koju sve komponente vlasti imaju pred građanima koji su joj ukazali povjerenje 30. avgusta 2020. godine. Odbrana statusa kvo vodi vjerovatnom neuspijehu i mogućoj restauraciji snaga korumpiranog režima, sa svim negativnim posledicama za crnogorsko društvo", kazali su.

Upozorili su da treba urgentno zaustaviti i preokrenuti negativan tok funkcionisanja vlasti, te ukazali na posljedice "nepoznate prakse u demokratskim sistemima".

"Da umjesto preciznog saopštavanja svojih i vladinih rezultata premijer javno i grubo napada parlamentarnu većinu koja ga izabrala, istina u posebnim okolnostima", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je samo hitnim i osmišljenim građenjem vrijednosno funkcionalnog sistema je moguće zaustaviti sve riskantniji smjer društvenih procesa.

"Demos, kao ozbiljna, nepopulistička zato i nebučna stranka će ostati otvorena za postizanje racionalnih rješenja u opštem interesu koji bi se zasnivali na javno odgovornom radu i kolegijalnim odnosima među svim strankama parlamentarne većine. Članovi Glavnog odbora, posebno predstavnici gradova u kojima su skoro održani lokalni izbori, dali su podršku racionalnom predlogu u opštem interesu da se predstojeći izbori na lokalnom nivou održe u istom danu", zaključuje se.

Preporučujemo za Vas