Novaković Đurović izabrana za političku direktoricu URE

Za generalnog sekretara izabran je Mileta Radovanić a za izvršnog direktora Zoran Mikić. Šef medijskog tima je Bojan Jevrić a za koordinatorku Političkog savjeta izabrana je Maja Kostić Mandić

7951 pregleda 19 komentar(a)
Novoizabrani funkcioneri, Foto: GP URA
Novoizabrani funkcioneri, Foto: GP URA

Glavni odbor URE izabrao je na jučerašnoj sjednici izabrao je Anu Novaković Đurović za političku direktoricu, za generalnog sekretara izabran je Mileta Radovanić a za izvršnog direktora Zoran Mikić.

Kako su saopštili iz URE, šef medijskog tima je Bojan Jevrić a za koordinatorku Političkog savjeta izabrana je Maja Kostić Mandić.

Rukovodstvo partije izabrano je u narednom četvorogodišnjem mandatu nakon III Kongresa održanog 4. jula na kojem su izbrani predsjednik i potpredsjednici.

"URA nakon Kongresa pokazuje da kadrovski jača i da u svoje redove okuplja najbolje kadrove uz konstantan priliv novog članstva i simpatizera, ocijenjeno je iz ove partije", kazali su iz Medijskog tima.

Ističu da je Novaković-Đurović svoj profesionalni angažman godinama unazad vezala za NVO sektor, gdje je i postala poznata široj javnosti, a kroz ovaj vid profesionalnog angažmana aktivno se bavila pregovaračkim procesom Crne Gore u EU i to naročito u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i ostvarivanju temeljnih prava.

Glavni odbor za generalnog sekretara izabrao je Miletu Radovanića, za izvršnog direktora Zorana Mikića, za šefa Medijskog tima Bojana Jevrića i za koordinatorku Političkog savjeta Maju Kostić-Mandić, stoji u saopštenju.

„Mileta Radovanić je diplomirani politikolog, od 2011. radio je u NVO sektoru a potom u vrijeme vlade izbornog povjerenja bio i pomoćnik direktora Uprave carina. Od 2017. profesionalno je vezan za Građanski pokret URA, gdje je jedan i od osnivača. Zoran Mikić je svoj profesionalni angažman nakon završenih studija istorije započeo kao osnivač i prvi predjsednik NVO „Udruženje studenata i mladih istraživača istorije – CLIO“. Nakon toga stručno se usavršavao na Istorijskom institutu Crne Gore da bi od 2015. godine aktivno učestvovao u formiranju i etabliranju Građanskog pokreta URA", kazali su.

Kako navode, istu funkciju u URI obavljao je i u prethodnom mandatu. Bojan Jevrić je diplomirani profesor crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti i svoj profesionalni angažman obavljao je kratko u NVO, zatim u prosvjeti, medijima i na kraju u Građanskom pokretu URA.

"I u prethodnom mandatu obavljao je funkciju šefa Medijskog tima. Maja Kostić-Mandić univerzitetska je profesorica sa Pravnog fakulteta u Podgorici i cijeli svoj profesionalni angažman vezala je za naučni rad iz oblasti prava. Usavršavala se na najprestižnijim međunarodnim univerzitetima, autorka je ili koautorka više monografija, udžbenika i priručnika u zemlji i inostranstvu“, navode iz URE.

Na sjednici je razmatrana i aktuelna politička situacija i konstatovano da Crna Gora može bolje da funkcioniše kroz predan rad Vlade na zdravstvenoj zaštiti, ekonomskoj stabilnosti i borbi protiv korupcije i kriminala.

„Solana je vraćena u državno vlasništvo i time preko 250 miliona eura u državni budžet. Poslije 30 godina beskompromisno se krenulo u obračun sa švercom cigareta i zadat je oštar udarac tim kriminalnim aktivnostima“, poručeno je sa sjednice.

Na sjednici je istaknuto i zadovoljstvo zbog sjajne turističke sezone koja premašuje i najoptimističnije prognoze i iskazana želja da se epidemija koronavirusa uspije kontrolisati kako bi krajnji rezultati bili na radost svih dobronamjernih građana.

„Preduslov za ostvarenje mnogih kompleksnih radnji u državi koje bi označile početak konačne distribucije pravde jeste izbor Tužilačkog savjeta a onda i formiranje kompetentnog, profesionalnog i nezavisnog tužilaštva. Dobra stvar je da su svi politički subjekti iz vladajuće većine toga svjesni u ovom momentu“, zaključak je diskusije.

Bonus video: