"KRITIKE I OD MEđunarodnih partnera"

SD: Potrebno postizanje šireg konsenzusa povodom izbora Tužilačkog savjeta

SD apeluje na vladajuću većinu da pokrene dijalog oko izbora članova Tužilačkog savjeta i, kako su naveli, pokažu spremnost za razgovore i
dogovor

3014 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Nakon što je usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, pri čijoj izradi nijesu usvojene sve preporuke Venecijanske komisije, o čemu smo i tokom javne rasprave govorili i na šta smo upozoravali, sada se, neposredno prije kolektivnih godišnjih odmora, pokušavaju imenovati članovi Tužilačkog savjeta, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

"S obzirom da se i danas Crna Gora suočava sa kritikama naših međunarodnih partnera zbog usvajanja ovakvih tužilačkih zakona, a danas dobijamo nove packe zbog pokušaja izbora članova TS-a na ovakav način, dužni smo predstavnike vladajuće većine podsjetiti da je za ovako važna pitanja potrebno postizanje šireg konsenzusa. To nije samo stav Socijaldemokrata Crne Gore, već je to i stav svih relevantnih međunarodnih subjekata kompetentnih da ocjenjuju napredak naše države", navodi se u saopštenju.

SD apeluje na vladajuću većinu da pokrene dijalog oko izbora članova Tužilačkog savjeta i, kako su naveli, pokažu spremnost za razgovore i dogovor.

"U nama ćete, za takve poteze, uvijek imati iskrenog partnera", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas