Intenziviranje političkog dijaloga doprinijeće jačanju odnosa

"Šefovi diplomatija Crne Gore i Ukrajine razmijenili su mišljenja o aktuelnim prilikama na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, pri čemu su se saglasili da nastave intenzivnu komunikaciju po pitanju organizacije zvaničnih posjeta, kao i svih drugih tema od zajedničkog interesa"

1972 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: MVP
Radulović, Foto: MVP

Crna Gora i Ukrajina posvećene su intenziviranju političkog dijaloga i produbljivanju međusobnih veza sa fokusom na ekonomiju i turizam, ocijenjeno je tokom telefonskog razgovora ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa ukrajinskim šefom diplomatije Dmitrom Kulebom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, kazali da su zadovoljni nedavnim susretom na marginama "Antalijskog diplomatskog foruma", što je bila prilika za direktan kontakt, konstruktivnu diskusiju i sagledavanje mogućnosti za jačanje bilateralnih veza.

Kuleba je pozvao šefa crnogorske diplomatije da posjeti Kijev na jesen, što je Radulović, kako se navodi, prihvatio i predložio ukrajinskom kolegi da dođe u Crnu Goru.

U saopštenju se navodi da je zajednički ocijenjeno da će to biti dodatan impuls za jačanje političkog dijaloga i međudržavne saradnje, posebno u domenu turizma.

Kuleba je, na toj liniji, kazao da je zadovoljan interesovanjem ukrajinskih turista, čije posjete Crnoj Gori bilježe rast iz godine u godinu.

Sagovornici su, kako je saopšteno, iskazali uvjerenje da će takav trend biti nastavljen i da će epidemiološka situacija dozvoliti uspješnu turističku sezonu, kao i dodatnu afirmaciju saradnje dvije države u toj oblasti.

"Šefovi diplomatija Crne Gore i Ukrajine razmijenili su mišljenja o aktuelnim prilikama na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, pri čemu su se saglasili da nastave intenzivnu komunikaciju po pitanju organizacije zvaničnih posjeta, kao i svih drugih tema od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: