Janković: Austrija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU

Bečić izrazio uvjerenje da će se saradnja dva parlamenta dodatno snažiti i kroz novoformiranu grupu prijateljstava Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Austrije

6782 pregleda 0 komentar(a)
Janković i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Janković i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori Anu Janković.

Janković je, kako navode, ocijenila da je budućnost Crne Gore u okviru Evropske unije.

"Ambasadorka Janković je navela da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku našoj zemlji u procesu pristupanja EU. Ona je iskazala zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora nastavila sa proevropskim kursom i poželjela da crnogorsko društvo prevaziđe podjele sa kojima se suočava", piše u saopštenju Skupštine.

Bečić se zahvalio Janković na uspješnom i posvećenom mandatu i iskazao zadovoljstvo kvalitetom cjelokupnih bilateralnih odnosa.

"On je iznio uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore i država Zapadnog Balkana, i u tom kontekstu ukazao na važnost intenzivne komunikacije na najvišem političkom nivou", piše u saopštenju.

Tokom susreta razmijenili su i stavove o dosadašnjoj saradnji dva parlamenta.

"Uz obostrano uvjerenje da će Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i program usavršavanja stručne službe Skupštine u austrijskom Parlamentu, kao tekovine uspješne saradnje, nastaviti da daju dobre rezultate. On je izrazio uvjerenje da će se parlamentarna saradnja dodatno snažiti i kroz novoformiranu grupu prijateljstava Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Austrije", piše u saopštenju.

Bečić je ambasadorku upoznao sa brojnim projektima koje je Skupština uspješno realizovala u prethodnom periodu, a koji su imali za cilj povećanje njegove kontrolne i nadzorne uloge..

Bonus video: