Vučurović: Darmanovićeve izjave podsjećale na Iliju Čvorovića iz "Balkanskog špijuna"

"On nije neko ko donosi odluke u svom resoru, a i ono što saopštava dominantno mu "propisuje'' Duško Marković , sa kojim je vezan kroz najmanje dva "kanala''- kao član njegove vlade i saradnik iz vremena kada je Marković rukovodio službom državne bezbjednosti", istakao je Vučurović
80 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 15.11.2017. 16:39h

Ministar Srđan Darmanović je još jednom na djelu pokazao da je crnogorska diplomatija pala na najniže grane, a on je nesumnjivo jedan od onih koji je značajno doprinio takvom rejtingu, saopštio je danas Jovan Vučurović, poalsnik Demokratskog fronta (DF).

Darmanović je danas gostujući na Radiju Crne Gore upitan kako gleda na davanje političkog azila Ananiju Nikiću da će ruski državljani Šišmakov i Popov imati zaštitu Moskve, kazao oni već svi imaju zaštitu Moskve.

"Njegove današnje izjave, koje su obilovale neistinama, podmetanjima i političkom paranojom, više su podsjećale na Iliju Čvorovića iz "Balkanskog špijuna", nego na nekog ko, makar formalno, pokriva poziciju ministra vanjskih poslova. Naravno, ništa nije slučajno. On nije neko ko donosi odluke u svom resoru, a i ono što saopštava dominantno mu "propisuje'' Duško Marković , sa kojim je vezan kroz najmanje dva "kanala''- kao član njegove vlade i saradnik iz vremena kada je Marković rukovodio službom državne bezbjednosti", istakao je Vučurović.

On je dodoa da je DF-u jasno da premijer Duško Marković svoju vladu, kao i sudstvo i tužilaštvo, pokušava da upodobi navikama i načinu razmišljanja i ponašanja koje je stekao u periodu kada je komandovao Udbom.

"Ali malo ko je očekivao da će, u veoma jakoj konkurenciji, baš Srđan Darmanović "odskočiti'' i najbrže usvojiti, uvježbati i u javnosti izvoditi te discipline. Njegovo aktivno učešće u progonu DF i više puta ispoljeni nediplomatski maniri prema Ruskoj federaciji, svjedoče da se radi o očiglednoj mržnji, i on je samo dio partijsko-kriminalno-pravosudnog hora koji lupeta gluposti o "državnom udaru''. Ali, kada se, kao danas, nađe na nekom drugom terenu, konkretno u poziciji da odbrani interese Crne Gore od ekstremista iz takozvane države Kosovo, onda se pokazuju i njegove druge osobine, prije svega kukavičluk i nespremnost da se pripadnicima nekadašnje terorističke OVK otpiše onako kako bi im otpisala tradicionalna Crna Gora i kako bi im otpisao DF", kazao je Vučurović.

Po njegovim riječima, Darmanovićevo ponašanje je vjerovatno uslovljeno direktnom kontrolom od strane tajne policije, a Darmanović zna zbog čega.

"Može se, ipak, konstatovati da je on već izvjesno vrijeme prevazišao domaći "teren'' i ostvario san da bude na usluzi nekoj od najmoćnijih stranih službi, za čije potrebe i radi sve ovo. DF nema ništa lično protiv Darmanovića, ali u vladajućoj strukturi ima veliki broj onih koji ljubomorno gledaju na njegov uspon u tom svijetu i žarko žele da zauzmu tu poziciju", zaključio je Vučurović.

Bonus video: