Raščanin-Radičević predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata

"Mi, žene u Socijaldemokratama, imamo jasnu misiju: omogućiti ženama da imaju izbor, ma kakav on bio! Na tom putu i za te ciljeve jednako će se zalagati naše partijske kolege", kazala je ona

5070 pregleda 137 reakcija 2 komentar(a)
Raščanin-Radičević, Foto: Socijaldemokrate
Raščanin-Radičević, Foto: Socijaldemokrate

Ivana Raščanin-Radičević izabrana je za predsjednicu Foruma žena Socijaldemokrata, saopšteno je iz ove partije.

Ona je poručila da će ova partija raditi na četiri ključna segmenta osnaživanja žena: političkoj participaciji; ekonomskom osnaživanju žena; promjeni društvenog ambijenta kroz javnu komunikaciju i kampanje; te smanjivanju rodno zasnovanog nasilja. Takođe, kritikovala je i online nasilje usmjereno prema ženama iz politike.

"Uspješna žena je zadovoljna žena. Ona može biti domaćica, ako je to njen izbor. Može biti političarka, ako je to njen izbor. Može biti matematičarka, opet - ako je ona sama izabrala. Dakle, mi, žene u Socijaldemokratama, imamo jasnu misiju: omogućiti ženama da imaju izbor, ma kakav on bio! Na tom putu i za te ciljeve jednako će se zalagati naše partijske kolege", kazala je Raščanin-Radičević.

Dodala je da je sedam od deset žena u politici pretrpljelo neku vrstu nasilja-samo zato što su žene.

"To je sramno. To je nedopustivo. I Socijaldemokrate će sve svoje resurse usmjeravati, između ostalog, na zašitu žena od porodičnog i svakog drugog nasilja. Takođe, samo oko sedam odsto cjelokupne imovine u Crnoj Gori je u vlasništvu žena. Zato nam treba osnaživanje. Zato nam treba više žena u politici", istakla je ona.

"Kad osnažujete žene, nikad ne zaboravite da to ne radite iz "milosti" prema njima, već iz svijesti o tome da bez njih ni vi niti društvo u cjelini ne možete naprijed", zaključila je ona.

Raščanin-Radičević je magistrica politikologije.

Bonus video: