Danilović: Srušite Vladu da prestane ovo zajedničko brukanje i poniženje

"Ako ćemo ovako da trajemo, ako će odnos parlamentarne većine i Vlade biti na ovom nivou još godinu, a ne tri, molim vas srušite je, i to vi koji ste dobili najviše po dubini i širini izvršne vlasti - tako je pravedno"

34358 pregleda 316 reakcija 224 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore pozvao je na rušenje Vlade kako bi prestalo "zajedničko brukanje i poniženje".

Demokratski front (DF) je više puta tražio ostavku premijera Zdravka Krivokapića.

"Dosta je prenemaganja i razvlačenja poslednjih atoma snage svakoga od nas. Srušite je. Srušite Vladu da prestane ovo zajedničko brukanje i poniženje. Ako ćemo ovako da trajemo, ako će odnos parlamentarne većine i Vlade biti na ovom nivou još godinu, a ne tri, molim vas srušite je, i to vi koji ste dobili najviše po dubini i širini izvršne vlasti - tako je pravedno? Srušite je kada smo već postali ovoliki neprijatelji i kada je svaki glas razuma postao glas izdaje. Srušite je, pa i sa DPS, kada smo međusobno zaraćeniji nego sa tri decenije dugim propadanjem pod čvrstom rukom Mila Đukanovića", naveo je Danilović.

On je pozvao na rušenje Vlade i "jer smo mi nesposobni da popravljamo i idemo korak po korak - nismo nikad, zašto bismo sada".

"Srušite je pa da izađemo na izbore pod nepromijenjenim pravilima jer na bolja i bolje nismo ni navikli. Ne dirajte ni Tužilački savjet niti DIK, ništa više od netaknutog jer ponegdje gdje smo takli bolje da nijesmo. Žali Bože što smo dirali i TVCG jer ćemo izgubiti vjerovatno poslednjeg iskrenog neprijatelja koji nas je revnosno podsjećao šta nam je bilo namijenjeno i kako smo se borili za vazduh prije godinu dana. Srušite je kad ste joj kivniji od nas koje je izigrala i Vlada i vi naši politički saveznici. Srušite je, samo da prestane ova parada ludila koja traje svaki dan. Nama je neće biti žao jer je ni do sada nismo podržavali iz oportunizma ili oduševljenosti".

Danilović je ocijenio i da ovo nije Vlade "za kojom će se liti suze", kao i da nije šteta "razvrgnuti ovu i ovakvu većinu".

"Vi se igrate politike i ništa izuzev sebe niti čujete, niti vidite. Srušite Vladu i srušimo se medusobno da ne ostane ni jedne pristojne uspomene među nama, nikakvog traga razuma, sjećanja na žrtvu koju su podnijele desetine i stotine hiljada ljudi na litijima. Zatrimo trag svakoj nadi kako nakon nas niko i nikada ne bi pokušao da pobijedi i da se dogovara. Srušite i Vladu i Skupštinu i Budvu i Nikšić i Kotor, sve većine i podvige, jer ova vaša, a nažalost i moja, politička elita nije sposobna da vodi sebe kamoli ljude i narode. Sve treba srušiti i krenuti ispočetka, iz dubine koju nismo ni slutili, sa dna na kojemu smo bili i na kojemu nema teških dogovora pobjednika. Tek tamo je zavičaj naših nesrećnih sukoba i otimanja oko ničega. Prosto je - srušimo i opet živimo bez dnevne patnje, iščekivanja i stresa, živimo kao nekad, na najljepšoj robiji na svijetu", zaključio je Danilović.

Bonus video: