Mandić: Sve što je Jočić rekla, misle i govore svi u DF-u

"Ne može se naći drugačija riječ za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, nema boljeg opisa za izdaju i podaništvo koje je pokazao nakon velike narodne pobjede 30. avgusta", kazao je jedan od lidera DF-a

28736 pregleda 842 reakcija 184 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević

Vlada Zdravka Krivokapića trebalo je da se uključi u veliki integrativni projekat regiona “Otvoreni Balkan” i pokaže da prošlogodišnja izborna pobjeda slijedi interese građana, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je u izjavi dostavljenoj medijima kazao da je Krivokapić zaboravio na obaveze državnika i odustao od programa za koji je glasala većinska Crna Gora.

Prema riječima Mandića, tri odgovorna lidera Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije će u najkraćem vremenu ukloniti granice koje postoje između tih država.

“A Vlada Crne Gore, koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje, navodno, ne prepoznaje interes da budemo dio tog velikog projekta koji može da preporodi našu ekonomiju", kazao je Mandić.

On je rekao da je očigledno da se Krivokapić, poput njegovog prethodnika, posvetio jedino ličnim i porodičnim interesima, vlastitom bogaćenju i postao, kako je naveo Mandić, zaštitnik kriminala i korupcije koje je uspostavio bivši režim.

"Ta kriminalna hobotnica je obgrlila i njegove najbliže saradnike, one samozvane eksperte koji su pristali da na njih dominantan uticaj imaju Đukanovićevi kriminalni ešaloni ili strane službe bezbjednosti", naveo je Mandić.

On je kazao da Krivokapić povjerovao da je iznad svega.

"A posebno iznad nas iz DF-a i koalicije "Za budućnost Crne Gore" koji su ga birali za premijera i tako mu dali moć koju on ne koristi za dobro naroda i države već samo protiv nas što smo mu upravo dali tu moć", dodao je Mandić.

On je rekao da je skandalozna smjena Marine Jočić pokazala, ne samo u kakvom se stanju i dalje nalazi crnogorsko društvo, već i kakvim se "bizarnim i mizernim, ličnim motivima rukovodi osoba koje već duže vrijeme uzurpira mjesto premijera".

"Godinu poslije velike izborne pobjede naroda, Jočić, heroina nekadašnje opozicije koja je nebrojeno puta sa narodom bila na ulici, protestima i drugim situacijama, tri puta hapšena i osuđivana zbog otpora diktaturi i bezakonju, brutalno je smijenjena bez ikakvog obrazloženja", kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, dok je Jočić dizala slobodarski glas istine, na isti način kao danas, Krivokapić je nosio bukete ruža svojoj šefici Radmili Vojvodić, rektoru UCG, zamjerajući demonstrantima što blokiraju bulevare do boljih cvjećara.

Mandić smatra da racionalnog i argumentovanog obrazloženja za smjenu Joćić ne može ni biti, jer, kako je kazao, iza nje stoje rezultati o uvođenju reda, rada i ostvarivanja napretka u Nacionalnim parkovima.

"A to što obrazloženja nema, jasno govori o kakvom se samovoljnom aktu i zloupotrebi funkcije premijera radi", dodao je Mandić.

On je ocijenio da je premijer, kao javna ličnost koja obavlja funkciju, dužan da trpi kritike koje počivaju na istini, a ne da se zbog njih iživljava nad ljudima.

"Da li je Marina Jočić rekla nešto što nije istina? Da li je Krivokapić, svega nekoliko dana nakon izborne pobjede, pošao sa buketom cvijeća kod tadašnje predsjednice Socijaldemokratske partije, sa namjerom da proda veliki izborni trijumf naroda", upitao je Mandić.

On je upitao da li je Krivokapić išao u stan Ivice Stankovića da traži da lideri DF-a budu osuđeni.

"Da li je svoje najbliže saradnike slao da utiču na Apelacioni sud i tužilaštvo da kolega Milan Knežević i ja budemo osuđeni? Jeste, i neka ga sram bude zbog toga", kazao je Mandić.

On je rekao da vjeruje da će o toj "nedostojnoj i odvratnoj namjeri" Krivokapića nešto javno reći i nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić i nedavno smijenjeni Generalni sekretar Vlade Božo Milonjić.

"Sada je potpuno jasno zašto je Krivokapić u izbornoj noći od naroda tražio da ne slavi pobjedu i ne skandira protiv bivšeg režima. Danas, godinu kasnije, sve je jasno: Draginji Vuksanović i SDP-u cvijeće, a Marini Jočić otkaz. To je slika i prilika Zdravka Krivokapića i njegove izdaje", naveo je Mandić.

On je poručio da sve što je rekla Jočić, tako misle i govore svi iz Nove srpske demokratije i DF-a, nakon najnovijih saznanja koje je objelodanio poslanik Raško Konjević.

"Ne može se naći drugačija riječ za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, nema boljeg opisa za izdaju i podaništvo koje je pokazao nakon velike narodne pobjede 30. avgusta", rekao je Mandić.

On se pridružio apelu koji je Jočić uputila Srpskoj pravoslavnoj ckrvi, da se oglasi povodom takvih saznanja vezanih za "neljudske radnje" Krivokapića, a koje su prethodile svim kasnijim nesporazumima i javnim polemikama.

"Krajnje je vrijeme da se izađe iz agonije u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori, a mi, poštovani članovi i simpatizeri NSD i DF, moramo baš sada povesti najsnažniju borbu za odbranu velike pobjede od 30. avgusta prošle godine", zaključio je Mandić.

Bonus video: