Mandić ustao tokom intoniranja himne

Jedan od lidera DF-a ranije predlagao da se nađe rješenje za izmjenu himne, kako bi bila prihvatljiva svima

37364 pregleda 465 reakcija 62 komentar(a)
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Deveti kongres Socijalističke narodne partije (SNP), na kojem je za predsjednika te partije, kao jedini kandidat, ponovo izabran Vladimir Joković, održan je sinoć u Podgorici.

Među gostima kongresa bili su predstavnici vlasti i opozicije, kao i političari iz regiona.

Među zvanicama je bio i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, koji je, za razliku od nekih prethodnih prilika, ustao prilikom intoniranja državne himne Crne Gore.

(snimak sa kongresa SNP-a, od 23. minuta)

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore održana je 23. septembra prošle godine, a dio poslanika DF-a, iz redova Mandićeve Nove srpske demokratije, kao i Demokratske narodne partije, tada nije prisustvovao intoniranju himne.

Mandić je u novembru 2019. godine, na svečanoj sjednici Skupštine opštine Budva, povodom Dana opštine na čijem je čelu Marko Carević (NSD) u salu ušao tek nakon intoniranja himne, koja je tada, takođe, intonirana u skraćenoj verziji.

Mandić je ranije, dok je bio poslanik, predlagao da se nađe rješenje za izmjenu himne, kako bi bila prihvatljiva svima. Za predstavnike DF-a neprihvaljivi su djelovi himne koje je navodno napisao Sekula Drljević, a koji je nakon Drugog svjetskog rata proglašen ratnim zločincem.

Bonus video: