KANDIDATKINJA DEMOKRATA O STANJU U PETNJICI

Cikotić: DPS ne mari ni za stare ni za mlade, već gleda samo svoje interese

Demokrate su, kazala je ona, odlučne da ovo stanje promijene, što je precizirano i programom te partije za Petnjicu
3 komentar(a)
Elma Cikotić, Foto: Demokratska Crna Gora
Elma Cikotić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.11.2017. 12:53h

Veliki broj staračkih domaćinstava je jedan od najizraženijih problema u Petnjici. Pored otežanih uslova života, izostanka brige i njege, kao i drugih vrsta podrške države i lokalne samouprave, nedostaje i klub za stara lica, kazala je Elma Cikotić, kandidatkinja za odbornicu Demokrata u Petnjici.

Sa druge strane, ističe, nisu samo problem stara lica, jer je slična situacija i kada je u pitanju omladina. U tom segmentu, dodaje, nedostaju prije svega institucionalne pretpostavke za vođenje omladinske politike.

"DPS vlast je dakle, pokazala izuzetnu nebrigu i nezainteresovanost kako za staračku populaciju, tako i za mlade Petnjičanke i Petnjičane. U fokusu njihove pažnje su očito samo lični interesi i interesi njihove djece, porodice i prijatelja", smatra Cikotić.

Demokrate su, kazala je ona, odlučne da ovo stanje promijene, što je precizirano i programom te partije za Petnjicu.

"Stvorićemo institucionalne pretpostavke i materijalne uslove za angažovanje geronto-domaćica. To su osobe koje su stekle vještine pružanja pomoći starim ljudima i koj realizuju aktivnosti pomoći u kući. Dakle, u pitanju je pomoć u obezbjeđivanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene kuće, zagrijavanju prostorija, kao i pomoć u zadovoljavanju socijalnih, kulturno-zabavnih i drugih potreba. Demokrate planiraju izgradnju kluba za stara lica kao i osmišljavanje kulturnih sadržaja kluba", navodi Cikotić.

Kada je u pitanju briga o mladima, dodaje, opština mora pružiti podršku osnivanju omladinskog centra u kojem će se promovisati učešće mladih u procesima odlučivanja, kreirati poslovne ideje i podsticajne šeme za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih uz korišćenje donatorskih sredstava, te planirati razne omladinske, kulturne i sportske manifestacije.

"Superiornost našeg programa, naše ideje i naše vizije, stručni, sposobni i nadasve pošteni kadrovi koji će da rade za platu i ni centa mimo plate, smetnja su samo Demokratskoj Partiji Socijalista. Oni nemaju šta više da ponude građanima, a da već nisu imali priliku to da realizuju. Ništa nijesu ispunili, od onoga što su obećali. I ko je taj domaćin koji će povjerovati u obećanja deset dana pred izbore. DPS-u u Petnjici više niko ne vjeruje, otuda strah i panični napadi na Demokrate. Ali ti napadi nisu utemeljeni u političkim ili bilo kojim argumentima, već u izmišljotinama najniže vrste. Znaju Petnjičani ko je bio ratni komadant, pod čijom palicom su vršeni progoni i granatiranja i ko je žario i palio ratištima, kada je Aleksa Bečić još bio u osnovnoj školi. I danas oni koji su u Šešeljovom zagrljaju jurišali ratištima širom bivše SFRJ napadaju mlade, čiste i ničim ukaljane Demokrate, koje svijetla obraza gledaju u oči svim građanima Petnjice i Crne Gore", zaključuje kandidatkinja Demokrata.