Sadržajna saradnja Austrije i Crne Gore na svim nivoima

“Moj boravak u Crnoj Gori bio je izazovan i interesantan. Vrata su mi uvijek bila otvorena i za Vas, naša ostaju otvorena uvijek, takođe. Boravak u Crnoj Gori bio je divno i korisno iskustvo”, kazala je Janković

2924 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Gov.me/Zoran Đurić
Foto: Gov.me/Zoran Đurić

Saradnja Crne Gore i Austrije odlična je i sadržajna na svim nivoima, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić u razgovoru sa austrijskom ambasadorkom Anom Janković.

i zahvalio joj na izuzetnoj kooperativnosti.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić čestitao Janković na dobijenoj Medalji za zasluge za doprinos unapređenju saradnje, jačanju međudržavnih veza i prijateljstva dvije države, koje, kako je naveo, svjedoči o njenoj posvećenosti i predanosti misiji koju je obavljala.

On je ocijenio da se između Crne Gore i Austrije ostvaruje odlična i sadržajna saradnja na svim nivoima.

“Koja je rezultirala podrškom koju Austrija u kontinuitetu pruža kako Crnoj Gori, tako i ostalim zemljama Zapadnog Balkana”, dodao je Krivokapić.

On je naveo da je Crna Gora iskreni prijatelj i partner Austrije.

Kako je kazao, sve što Austrija čini za Crnu Goru tokom pristupnih pregovora doživljava kao potvrdu da je ta država prepoznala istinsku i neupitnu orijentisanost Crne Gore ka evroatlantskim vrijednostima i idealima.

Krivokapić je poručio da u svijetlu Nove metodologije, reformske aktivnosti u oblasti vladavine prava i realizacija privremenih mjerila ostaju apsolutni prioritet u djelovanju crnogorskih institucija.

Janković je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila na crnogorskom gostoprimstvu i intenzivnoj saradnji sa predstavnicima državne administracije.

“Moj boravak u Crnoj Gori bio je izazovan i interesantan. Vrata su mi uvijek bila otvorena i za Vas, naša ostaju otvorena uvijek, takođe. Boravak u Crnoj Gori bio je divno i korisno iskustvo”, kazala je Janković.

Ona je zahvalila i na Medalji koju je dobila.

“Puno mi znači, ali sam svjesna da nije dobijena samo za moj lični doprinos, već kao zasluga za sve što je uradilo Ministarstvo spoljnih poslova Austrije”, poručila je Janković.

Ona je kazala da žali što se pojedini ambiciozni planovi bilateralne saradnje nijesu mogli ostvariti do kraja zbog COVID–19 pandemije.

Poručila je da će se Austrija fokusirati na kreiranje programa za oporavak i produbljivanje saradnje nakon COVID krize i da je zadovoljna što Crna Gora nastavlja put ka Evropskoj uniji i što je neupitan njen evroatlantski kurs.

“Na kraju, mogu optimistično da zaključim da je evropska budućnost Crne Gore izvjesna i neosporno je da će Austrija nastaviti da vas otvoreno podržava na putu vladavine prava i evropske integracije”, poručila je Janković.

Bonus video: