Vujović: Poruka da se nametanje rješenja neće tolerisati

Izjava portparolke Evropske komisije Ane Pisonero o potrebi široke podrške imenovanju članova Tužilačkog savjeta, poruka je dijelu partija iz vlasti da se jednostrano ponašanje i nametanje rješenja neće tolerisati

4696 pregleda 8 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Izjava portparolke Evropske komisije Ane Pisonero o potrebi široke podrške imenovanju članova Tužilačkog savjeta, poruka je dijelu partija iz vlasti da se jednostrano ponašanje i nametanje rješenja neće tolerisati, smatraju u Socijaldemokratske partije (SDP).

Generalni sekretar te partije Ivan Vujović kazao je da je Pisonero potvrdila ispravnost stava SDP-a.

On je podsjetio da SDP u kontinuitetu poziva vlast da se okrene dijalogu i dogovoru, umjesto nametanju jednostranih rješenja u oblasti pravosuđa.

Vujović je kazao da Evropska unija (EU) tim stavom jasno markira i kritikuje sve političke aktere nove vlasti koji bi htjeli da u brzopoteznoj proceduri, lišenoj stvarnog dijaloga, imenuje članove Tužilačkog savjeta.

“Ocjena naših evropskih partnera je i snažna poruka dijelu vlasti, predvođenom Demokratskim frontom i URA-om, da se antievropsko i jednostrano ponašanje i nametanje rješenja neće tolerisati i da bi nastavak takve prakse i definitivno zaustavio naš put ka EU”, rekao je Vujović.

Zbog toga, kako je naveo, treba pozdraviti odluku predsjednika Skupštine Alekse Bečića da ne podlegne ucjenama koalicionih partnera i tako spriječi zbrzavanje tog procesa.

“Budući da se time daje prostor za široki konsenzus koji je, prije svega, ljekovit za unutrašnju stabilnost i uspostavljanje minimuma povjerenja”, dodao je Vujović.

Prema njegovim riječima, SDP je uvijek bio na stanovištu da je neophodno težiti dijalogu i dogovoru, posebno kada je riječ o ključnim pitanjima EU integracija.

Vujović je poručio da svi koji žele da, pravno-političkim nasiljem i kojekakvim kvazirevolucionarnim metodama, rješavaju otvorene i naslijeđene probleme, moraju biti svjesni da društvo guraju u još veće probleme i dodatno udaljavaju od Crnu Goru od EU cilja.

“Zato je Crnoj Gori potrebna jasna proevropska i reformska vlast i administracija, lišena nacionalističko – antizapadnog pristupa, kao i jeftinog i infantilnog samoreklamerstva kojem dnevno svjedočimo”, zaključio je Vujović.

Bonus video: