Mustajbašić: Oči cijele dijaspore su uprte u maticu i zabrinuta je da li će uopšte imati kome i čemu da se vrati

Svaki član naše cijenjene dijaspore, koji svoj odmor ovih dana provodi u svojoj domovini, primjećuje ogromnu razliku između dvije Crne Gore - one proevropske u kojoj je bio prošlog ljeta i ove današnje koja predstavlja igračku u rukama nedoraslih

4570 pregleda 330 reakcija 59 komentar(a)
Mustajbašić, Foto: DPS
Mustajbašić, Foto: DPS

Svaki član naše cijenjene dijaspore, koji svoj odmor ovih dana provodi u svojoj domovini, primjećuje ogromnu razliku između dvije Crne Gore - one proevropske u kojoj je bio prošlog ljeta i ove današnje koja predstavlja igračku u rukama nedoraslih, navodi se u saopštenju Admira Mustajbašića, predsjednika Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje.

Prema njegovim riječima na svakom životnom polju se osjeća ogromna razlika u vođenju Vlade.

"Između istinskog premijera kakav je bio Duško Marković i današnjeg čiji premijerski sat, sada već po definiciji, liči na tragikomediju", kazao je Mustajbašić.

On navodi da "svakodnevna prepucavanja" premijera i njegovih partnera u parlamentu, kriza vlasti i konstantna nestabilnost ne zaobilaze ni one koji trenutno žive i rade u inostranstvu.

"Svakodnevna prepucavanja premijera i njegovih partnera u parlamentu, nedostatak podrške skupštinske većine, kriza vlasti, egzibicionizam u vođenju državne politike, i konstantna nestabilnost se direktno reflektuju na svakog građanina Crne Gore, i ne zaobilaze ni one koji trenutno žive i rade u inostranstvu", ističe Mustajbašić.

Mustajbašić je kazao da su oči cijele dijaspore uprte u maticu koja je prema njegovim riječima zabrinuta da li će imati kome i čemu da se vrati.

"Pitanje koje sa pravom često postavljaju je - kako će tek izgledati njihova domovina kada odluče da je sljedeći put posjete? Oči cijele dijaspore su uprte u maticu i zabrinuta je da li će uopšte imati kome i čemu da se vrati".

On dodaje da će odgovor na to pitanje dati vrlo brzo na izborima.

"Kada ćemo u zaborav poslati one čije posljedice kratkotrajne vlasti ćemo morati nažalost dugo da saniramo", istakao je.

Mustajbašić je kazao da im neće biti teško da ponovo ulože "sve napore da ponovo zemlju vratimo na evropski kurs".

"I ponovo stvorimo ambijent u kojem će se naša dijaspora osjećati kao kod svoje kuće, što Crna Gora svakako i jeste, bez obzira na neuspjele pokušaje da se to negira", zaključio je.

Bonus video: