Ibrahimović: Saradnja sa dijasporom jedna od najvažnijih karika politike BS

Skupu u Rožajama prisustvovalo više od stotinu uspješnih biznismena iz te opštine, koji danas žive u inostranstvu

4263 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka će kao i do sada biti na braniku interesa dijaspore, koja je neotuđivi dio države Crne Gore, poručio je predsjednik te stranke Ervin Ibrahimović.

On je prisustvovao skupu koji je rožajski odbor BS organizovao u toj opštini, kojem je, kako je saopšteno, prisustvovalo više od stotinu uspješnih biznismena porijeklom iz Rožaja, koji danas žive u inostranstvu.

„Hvala vam za sve što radite za svoju državu, za svoj narod, za svoje porodice, za vaše Rožaje. Kada god razgovaram sa vama, imam posebno poštovanje, jer ste mnogo puta pokazali kako se voli svoja domovina i svoj vatan. Svima su nam svježa sjećanja od proše godine, kada ste prvi priskočili u pomoć kada je nastupila pandemija COVID-19 i u rekordnom roku obezbijedili novac i medicinska sredstva za naš zdravstveni sistem“, kazao je Ibrahimović.

On je istakao, kako navode iz BS, da je ta partija uvijek bila na braniku interesa dijaspore i da će tako biti i u buduće.

„Saradnja sa dijasporom je jedna od najvažnijih karika politike Bošnjačke stranke. Naš bivši predsjednik, rahmetli Rafet Husović je uradio veliki posao u prethodnih 15 godina, saradnju sa dijasporom postavio među prioritetima. Obećavam vam i danas da nastavljamo putem koji je trasirao rahmetli Rafet Husović“, rekao je predsjednik BS.

Podsjetio je da je Bošnjačka stranka prva reagovala kada je "Vlada krenula u priču oko oduzimanja prebivališta dijaspori".

„Htjeli su da prekinu 'žilu kucavicu', vezu između vas koji ste na privremenom radu u inostranstvu i domovine i vašeg zavičaja. Zaboravljaju da naša dijaspora samo preko doznaka u svoju domovinu šalje četvrtinu budžeta Crne Gore. Reagovali smo i nećemo to dozvoliti. Nećemo dozvoliti da našim ljudima koji su na privremenom radu u inostranstvu, koji šalju svoj novac, hrane svoje porodice i pune budžet Crne Gore, da im se oduzme prebivalište“, kazao je Ibrahimović.

Istakao je i da je put Crne Gore u EU i pozvao ljude iz dijaspore da ulažu u Crnu Goru.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović na skupu je kazao da je opština stvorila pretpostavke za još veća ulaganja i pozvao uspješne biznismene porijeklom iz Rožaja da investiraju u svoj zavičaj.

Na skupu je govorio i Husein Husko Kurtagić, predsjednik OO BS Rožaje.

Bonus video: