"izostaće realizacija brojnih infrastrukturnih projekata"

Jakić: Ove godine Šavnik podržan sa svega 90.000 eura, zbog nerada aktuelne Vlade pogođeni svi segmenti života

"Zahvaljući podršci prethodne Vlade, koja je kroz svoje politike i strateške ciljeve, razvoj sjevera postavila kao jedan od najvažnijih zadataka, u Šavniku su u prethodnoj godini realizovane investicije od gotovo dva miliona eura"

5611 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Jakić, Foto: DPS
Jakić, Foto: DPS

I pored izostanka saradnje sa Vladom Crne Gore, zahvaljujući posvećenom radu lokalne uprave, Šavnik se razvija u gradić pogodan za život, dostojan svoje djece i budućih generacija, saopštio je danas predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

"Realizacijom brojnih infrastrukturnih projekata stvaramo uslove za održivo korišćenje prirodnih potencijala kojima obiluje naša opština, a koje će, nadamo se prepoznati i ozbiljni investitori, jer nam je cilj da što više sugrađana zaposlimo u privredi", rekao je Jakić, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) čiji je on član.

Međutim, kako je istakao Jakić, ostvarivanje tog cilja nosi za sobom težinu, zahtijeva punu posvećenost i odgovornost kao odgovor na izazove sa kojima se suočava ova manje razvijena sjeverna opština, u čemu je, smatra Jakić, izostao najvažniji saveznik, aktuelna Vlada Crne Gore.

"Zahvaljući podršci prethodne Vlade, koja je kroz svoje politike i strateške ciljeve, razvoj sjevera postavila kao jedan od najvažnijih zadataka, u Šavniku su u prethodnoj godini realizovane investicije od gotovo dva miliona eura, dok je u ovoj godini Opštini Šavnik pružena podrška u iznosu od svega 90 hiljada eura kroz kapitalni budžet države", rekao je Jakić, saopšteno je iz DPS.

Prema njegovim riječima to će za posljedicu imati izostanak realizacije brojnih infrastrukturnih projekata, a što će se u krajnjem negativno odraziti na kvalitet života svih građana Šavnika.

"Zbog nerada aktuelne Vlade Crne Gore, pogođeni su svi segmenti života: poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, kultura, a što smo kao odgovorna lokalna uprava koja vodi brigu o svojim građanima nastojali da nadomjestimo intervencijama sa lokalnog nivoa", poručio je predsjednik Opštine Šavnik.

Na kraju on je "izrazio spremnost i odlučnost lokalne uprave da tokom mandata i ukazanog povjerenja ispuni sva obećanja koja su dali građanima Šavnika i realizuju sve predviđeno planskim i razvojnim dokumentima Skupštine opštine, jer kako je zaključio građani Šavnika to i zaslužuju".