SNP: Popis održati ove godine

"Međutim, ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da ni mnogi, izuzetno važni zakonski akti, kao što su Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji, čišćenje biračkog spiska od fantom birača i još mnogo toga još uvijek čekaju na usvajanje i primjenu, iako to predstavlja javno obećanje građanima i nešto što javnost itekako očekuje"

3656 pregleda 18 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) ima jasan i nedvosmislen stav da se popis stanovništva treba i mora održati ove godine. Uostalom, na to nas obavezuju i zakoni ove države, navodi se u saopštenju.

"Podsjećamo i na riječi ministra Spajića da su u tom pravcu obezbijeđena i novčana sredstva te da ne postoji nijedan valjani razlog za njegovo odlaganje", kazali su iz SNP.

Oni su istakli da ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da ni mnogi izuzetno važni zakonski akti još uvijek čekaju na usvajanje i primjenu.

"Međutim, ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da ni mnogi, izuzetno važni zakonski akti, kao što su Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji, čišćenje biračkog spiska od fantom birača i još mnogo toga još uvijek čekaju na usvajanje i primjenu, iako to predstavlja javno obećanje građanima i nešto što javnost itekako očekuje", navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da "nepoznanice" u vezi sa potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC dodatno uvjeravaju da "ovakav način vršenja vlasti nije u skladu sa očekivanjima građana i birača".

"Takođe, nepoznanice u vezi sa potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC dodatno nas uvjeravaju da ovakav način vršenja vlasti nije u skladu sa očekivanjima građana i birača koji su 30. avgusta prošle godine glasali za demokratiju i toliko neophodne promjene, i samim tim nema ni podršku naše partije", istakli su.

Iz SNP su pozvali aktuelnog premijera da u skladu sa svojim zakonskim obavezama omogući održavanje popisa ove godine.

"Jer jednostavno drugog izbora i načina nema", kazali su.

Bonus video: