DF Mojkovac: Medojeviću, izvini se za nerad i javašluk

"Pošto na listi DPS ima kandidata i sa kupljenom diplomom srednje škole, koje je trebalo uhljebiti u lokalnoj upravi, oni će valjda znati ime razrednog starješine, lakše se pamti od profesora", naveo je Baltić
167 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Baltić, Foto: Demokratski front
Nikola Baltić, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 14.11.2017. 15:13h

Demokratski front raduje činjenica da DPS i premijer Duško Marković nemoćno tumaraju po Mojkovcu i traže načine da nekako ublaže izvjesni katastrofalni poraz koji ih čeka 26. novembra, kazao je Nikola Baltić. nosilac liste "Dekokratski Front - Da radi Mojkovac"

"Mojkovca su se sjetili sada, kada su postali svjesni da odlaze sa vlasti, a prethodnih godina su opustošili sve što su mogli, a Mojkovčane, posebno mlade, otjerali u druge gradove da pokušaju da pronađu bilo kakvo zaposlenje i perspektivu. Duško Marković je svoj premijerski kabinet zamijenio kancelarijom lokalnog odbora DPS-a i više se ne postavlja pitanje kako od silnih obaveza stiže da vodi kampanju u Mojkovcu, već kako od vođenja kampanje uopšte i obavlja premijerske dužnosti, ako ih uopšte i ima. Kako se datum lokalnih izbora približava, tako se umnožavaju laži DPS-a i rastu njihova predizborna obećanja koja ni najveći poznavaoci književnih žanrova ne mogu tačno svrstati - da li se radi o bajci ili naučnoj fantastici", kazao je Baltić.

''Osokoljen'', izgleda, što se premijer pred izbore sjetio svog rodnog grada, i odlazeći predsjednik opštine Dejan Medojević je odlučio da se bavi širenjem neistina i plasiranjem otrcanih fraza. Tako izjavi da izborna lista DPS-a nema ravnopravnog takmaca u ovoj izbornoj trci, posebno apostrofirajući ''kvalitet'' i prepoznatljivost njihovih odborničkih kandidata, usput dodajući već njihovu čuvenu mantru-znaju građani Mojkovca. G. Medojeviću, upravo to je jedino nesporno - znaju građani Mojkovca ko ih je i na koji način doveo do prosjačkog štapa, ko ih je ostavio bez radnih mjesta, ko je raskrčmio sve što je decenijama stvarano u Mojkovcu, a našu djecu raselio i najterao da bježe glavom bez obzira, za bilo kakvim poslom. Vaša ''stručna'' lokalna uprava, kojom se tako ponosite, a u kojoj je najveći dio zaposlenih primljen tako što su mahali članskom kartom DPS-a, a pod čijom vlašću Mojkovac grca već više od 12 godina, jedino je uspjela da ,,osposobi’’ i specijalizuje pojedine službenike i namještenike za kupovinu ličnih karata i ucjenjivanje birača, a ne ni za kakav drugi posao za koji primaju platu od građana Mojkovca", istakao je Baltić.

On je dodao da je upravo te i takve službenike Dejan Medojević postavio na izbornu listu DPS-a, u znak zahvalnosti i stimulisanja za ''uspješno'' odrađene poslove.

"Bolje bi bilo da je objasnio koliko kandidata za odbornike, sa liste koju predstavlja, posjeduje kupljene diplome, ko su ti ''stručnjaci'' koji ne znaju da izgovore naziv navodnog fakulteta koji su završili, a ne daj Bože da ih pitamo da nabroje par ispita ili profesora. Napomene radi, pošto na listi DPS ima kandidata i sa kupljenom diplomom srednje škole, koje je trebalo uhljebiti u lokalnoj upravi, oni će valjda znati ime razrednog starješine, lakše se pamti od profesora", naveo je Baltić.

On je rekao i da Dejan Medojević, očigledno, zaboravlja da živimo u eri savremene tehnologije, pa se arhiva ne može tako lako uništiti.

"Shodno tome, pošto izjavi da je ispunjeno 98% izbornih obećanja DPS iz 2013. godine, neka pogleda šta je sve obećao na tada održanoj konvenciji, a onda neka izađe iz svog kabinete, baci pogled po Mojkovcu, i izvini se našim sugrađanima za nerad i javašluk koji su nam priredili on, njegova partija i lideri DPS-a. Ipak, moramo kazati da je Dejan Medojević u jednom u pravu - da znaju građani Mojkovca. Znaju, i pokazaće DPS-u - svojom građanskom hrabrošću i odlučnošću, a više nemaju šta da izgube, gdje mu je mjesto. I moraju da znaju u DPS-u- sloboda Crne Gore se rađa 26. novembra u Mojkovcu, pobjedom Demokratskog fronta", zaključio je Baltić.

Bonus video: