Cikotić: Abazović da upozna javnost sa sadržajem Temeljnog ugovora

"Čim je DF zaprijetio, Abazović će izgleda revidirati i stav oko popisa", ocijenila je portparolka SDP-a

7688 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da "ispuni obećanje" dato još u aprilu i javnost upozna sa sadržajem Temeljnog ugovora između države i Srpske pravoslavne crkve.

"Kako je prije dva dana rekao da je vidio ugovor postavljamo pitanje zašto ga krije, zašto ga ne pokaže javnosti i time ispuni sopstveno obećanje. Zar su, potpredsjedniče Vlade, preče obaveze prema crkvi druge države nego prema sopstvenim građanima? Čim je DF zaprijetio, Abazović će izgleda revidirati i stav oko popisa, kao što je i onaj oko objavljivanja temeljnog ugovora. DF je digao glas i Zakon o popisu se brozopotezno usvaja na Vladi u avgustu, a URA nam priča priče za malu djecu da zakon o popisu valjda nema nikakve veze sa popisom. Za rubriku vjerovali ili ne", saopštila je portparolka SDP-a Amina Cikotić.

Čini se, kako je kazala, da Demokratski front u Crnoj Gori ima Abazovića, kao što u Srbiji predsjednik te države Aleksandar Vučić ima Ivicu Dačića.

"Služe da glume malo ljevice i ekologije i tako šminkaju nacionalističku politiku. Dačić i Dritan imaju još jednu zajedničku stvar - Dačić aferu Kofer a Dritan aferu 21 milion. Obje su završile tako što nikad se nije utvrdilo gdje su završile pare", navela je Cikotić.

Bonus video: