Novaković Adžić: Uliti novi život Rijeci Crnojevića

Rijeka Crnojevića, ističe kandidatkinja SD, nekada biser Crne Gore, samo ponekad zna da podsjeti na dane stare slave
163 pregleda 3 komentar(a)
Ana Novaković Adžić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ana Novaković Adžić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 14.11.2017. 13:11h

Socijaldemokrate će, kao ljudi od riječi i djela, u slučaju pobjede na lokalnim izborima, sa puno entuzijazma i posvećenosti raditi na poboljšanju životnih uslova u Prijestonici, kazala je Ana Novaković Adžić, kandidatkinja na odborničkoj listi "Socijaldemokrate - Dosljedno, da Prijestonica bude prva".

"Mi koračamo naprijed sa jasnim ciljem i željom da dajemo ideje, radimo i stvaramo bolje uslove za život. Ovom prilikom ćemo izložiti dio našeg izbornog programa koji je vezan za Rijeku Crnojevića, a koji ćemo, kada uskoro budemo dio lokalne vlasti, pretočiti iz riječi u djela", kazala je Novaković Adžić.

Rijeka Crnojevića, ističe ona, nekada biser Crne Gore, samo ponekad zna da podsjeti na dane stare slave.

"Želimo i nastojaćemo da do Rijeke stižemo rekonstruisanim putem, nalik onome koji je sada prema Njegušima, kako bi se sigurnije i brže moglo doći na Rijeku Crnojevića i kako bi stanovnici Rijeke imaju bolju povezanost sa Prijestonicom. Ova investicija će omogućiti dolazak i duži boravak većeg broja turista nego što je to sada slučaj. Kada riješimo ovaj veliki infrastrukturni problem, realno je očekivati mnogo veće investicije u smještajne i ugostiteljske kapacitete", dodaje kandidatkinja SD.

Razvoj turizma, napominje, zahtijeva mnogo veća ulaganja od strane lokalne samouprave.

"Prioritet Socijaldemokrata je, kao i u Prijestonici, rješavanje lošeg vodosnadbijevanja. Danas je ono neredovno i higijenski neadekvatno, što zahtjeva brzo i efikasno reagovanje. Evidentan je i problem nedovoljnog broja parking mjesta, posebno tokom ljeta, ali i vikendima, kad su kolone parkiranih automobila prevelike i predstavljaju problem za normalno funkcionisanje saobraćaja na Rijeci Crnojevića. U dogovoru sa nadležnim institucijama i mještanima, nastojaćemo da što prije i taj problem riješimo", navodi Novaković Adžić.

Odvođenje otpadnih voda, proširenje ostalih puteva u Riječkoj nahiji, dodaje, takođe su prioritetni problemi sa kojima se u koštac konačno mora uhvatiti lokalna vlast.

"Efikasnija saradnja lokalne samouprave i mjesne zajednice, kao i bolji marketing turističke ponude, dovešće do bržeg razvoja male privrede i seoskog turizma. Istinski ćemo nastojati da završimo ove projekte, koji će stvoriti uslove da se u Rijeku ulije novi život, što će jednoj lijepoj školi dovesti nove učenike i ujedno biti najbolji pokazatelj revitalizacije ovog područja", zaključila je nakdidatkinja Socijaldemokrata.

Bonus video: