Krivokapić: Cetinjski manastir pripada MCP i kulturno je blago Crne Gore

Molim vas dajte da smaknemo te podjele, da one ne postoje, da svaki trenutak, bez obzira o kojem ustoličenju se radi bude radost onih kojih se raduju ,ali da ne bude pogibija onih koji misle drugačije"

39912 pregleda 1356 reakcija 153 komentar(a)
Foto: Twitter/Zdravko Krivokapić
Foto: Twitter/Zdravko Krivokapić

Ustoličenje mitropolit Joanikije na Cetinju mora da bude radostan čin, koji će pokazati dostojanstvenost čitave Crne Gore, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

"Da li se vi slažete ili ne sa tim to je vaš lični osjećaj, ostavite taj osjećaj kući, ali ne može nijedan DPS lokalni da pravi dodatan pritisak da je Cetinjski manastir, manastir Cetinja. Cetinjski manastri je manastir MCP i pripada kao kulturno blago Crnoj Gori i niko ga nikada ne može iznijeti iz Crne Gore, niti to pada na pamet bilo kome. Ali pričati o tome iritirati Cetinjane, koji su dostojanstveni, časni, kulturni, pošteni, svoditi na to da jedan premijer prijeti Crnoj Gori. Ja kao čovjek koji se osjeća kao Cetinjanin da prijetim, svom sunarodniku. Molim vas dajte da smaknemo te podjele, da one ne postoje, da svaki trenutak, bez obzira o kojem ustoličenju se radi bude radost onih kojih se raduju ,ali da ne bude pogibija onih koji misle drugačije", kazao je Krivokapić novinarima na Cetinju, prenosi portal RTCG.

"Ne daj Bože da se taj dan, koji je planira kao crkveno-narodni sabor, desi bilo šta", naveo je premijer.

Doidao je i da svi treba da budu odgovorni, kako bi svi krenuli u pomirenje.

"Kako možemo biti pomireni, ako komite vampiri jedna partija na nivou lokalne. Pročitajte tu izjavu zbog te izjave niko ne odgovara, a ovaj premijer odgovara u tužilaštvu", poručio je Krivokapić.

Bonus video: